Belcrumweg 60 A , 4815 HA, Breda

  € 50 p/m² p.j.
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.

  Omschrijving

  Het betreft een bedrijfsruimte op de begane grond van ca. 541 m² verhuurbare vloeroppervlakte, zijnde een open ruimte zonder voorzieningen behoudens verlichting en verwarming. Afhankelijk van de hoogte en looptijd van de huur is verhuurder mogelijk bereid om te...

  Toon meer

  Kenmerken

  Oppervlakte 541 m²

  Downloads

  Het betreft een bedrijfsruimte op de begane grond van ca. 541 m² verhuurbare vloeroppervlakte, zijnde een open ruimte zonder voorzieningen behoudens verlichting en verwarming. Afhankelijk van de hoogte en looptijd van de huur is verhuurder mogelijk bereid om te investeren in water- en sanitaire voorzieningen. De ruimte is bereikbaar via een deur in de achtergevel, die uitkomt in een steeg. De ruimte maakt deel uit van een complex met bedrijfs- en kantoorruimte (Belcrumweg 58-62). Het pand is gebouwd in 1976.

  Locatie
  Het object is gelegen op een goed bereikbare locatie aan de rand van de wijk Belcrum. De Belcrum is een wijk in Breda-Noord binnen de gemeente Breda. De wijk grenst aan het centrum en ligt direct aan de achterzijde van het station Breda. Aan de noordzijde ligt het industrieterrein de Krogten.

  Het object is direct bereikbaar vanaf de Noordelijke rondweg, een van de belangrijkste wegen van Breda. De rondweg tussen de A16 en de Tilburgseweg met op- en afritten A27 bestaat uit de Backer en Ruebweg, Crogtdijk en de Nieuwe Kadijk. Het centraal station Breda met een busstation zijn op loopafstand (ca. 750 meter). Daarnaast is er een bushalte aan de Belcrumweg ter hoogte van de Industriekade en aan de Backer en Ruebweg ter hoogte van de Konijnenberg.

  Het object heeft geen eigen parkeerplaatsen en is gelegen binnen het parkeervergunningengebied van Breda. Er is parkeren voor vergunninghouders. Parkeren tegen gemeentelijke tarieven kan aan de Minister Kanstraat, Industriekade en/of Speelhuislaan.

  In de directe omgeving van het object zijn diverse voorzieningen aanwezig, waaronder diverse supermarkten, horeca en culturele voorzieningen, waaronder podium Bloos. De locatie maakt daarnaast onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Havenkwartier. In de directe omgeving van het object wordt woningbouw gerealiseerd bestaande uit appartementen, horeca en commerciële ruimten.

  Bestemmingsplan en cultureel-economisch profiel ''Live Art’'
  In het bestemmingsplan “Belcrum” kent het pand gebruiksmogelijkheden voor bedrijven (B2B) tot en met milieucategorie 2 met een dubbelbestemming Waarde-archeologie. Op een deel van het complex is een functieaanduiding voor “sport”, voor een deel de functieaanduiding “dansschool” en voor een deel de functieaanduiding “kantoor”.
  De functie sport en dansschool liggen beide deels op de betreffende locatie.

  Aanvullend is bij raadsbrief d.d. 28 mei 2020 het cultureel-economisch gebiedsprofiel ‘’Creative District’’ van toepassing verklaard. Dit object is gelegen in het deelgebied Klavers Jansen. Dit betekent dat de huurder moet voldoen aan het profiel zoals hieronder is weergegeven.

  De Raadsbrief met een uitgebreide toelichting is opvraagbaar.

  Huurvoorwaarden
  De huurprijs bedraagt € 50,00 per m² per jaar, te vermeerderen met BTW.

  Het voorschot energiekosten en huurdersbelastingen bedraagt € 15,00 per m² per jaar, te vermeerderen met BTW.

  Huurtermijn
  Momenteel kan de ruimte gehuurd worden voor een periode tot en met 31 augustus 2024. Verlenging na voornoemde datum is afhankelijk van besluitvorming rondom het ‘’Cultuurcluster Klavers Jansen’’.

  Doelgroep
  Passend bij de gebruikers die al aanwezig zijn in de directe omgeving, is de ruimte beschikbaar voor de volgende doelgroep. Bedrijven die actief zijn in het culturele veld met een focus op ‘live art’ en podiumkunsten. De ruimte kan bijvoorbeeld ingezet worden voor bedrijven uit de culturele sector die zich bezig houden met het proces van ‘creëren, maken, ontwikkelen en presenteren’. Ook bedrijven die zich bezig houden met de ondersteuning en toelevering van voornoemde bedrijven passen binnen het profiel.

  Aanvullend is bij raadsbrief d.d. 28 mei 2020 het cultureel-economisch gebiedsprofiel ‘’Creative District’’ van toepassing verklaard. Dit object is gelegen in het deelgebied Klavers Jansen. Dit betekent dat de huurder moet voldoen aan het profiel zoals hieronder is weergegeven.

  De Raadsbrief met een uitgebreide toelichting is opvraagbaar.

  De huurder moet passen binnen het profiel Klavers Jansen zoals hiervoor weergegeven. De huurder wordt vervolgens geselecteerd op basis van het meest interessante aanbod (qua looptijd, huurprijs en voorwaarden). Aangezien het object eigendom is van de gemeente Breda, zal de verhuur van het gehuurde plaats vinden onder voorbehoud (opschortende voorwaarde) van een door de gemeente te doorlopen openbaarmakingsprocedure.

  Beschikbaarheid
  Per direct.

  Indexering
  Jaarlijkse indexering op de gebruikelijke wijze per ingangsdatum huurovereenkomst, voor het eerst 1 jaar na ingangsdatum van de huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks huishoudens totaal (2015 = 100), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  Zekerheidsstelling
  Bankgarantie ter grootte van drie maanden huur + servicekosten, inclusief BTW.

  BTW
  Er wordt voor BTW geopteerd.

  Overige bepalingen
  De huurovereenkomst wordt opgemaakt op basis van het meest recente standaard ROZ-model en de daarbij behorende Algemene Bepalingen.

  Deze informatieverstrekking is geheel vrijblijvend. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie wordt verstrekt zonder enige verantwoordelijkheid voor eventuele onvolledigheden en/of onjuistheden.

  Toon meer

  Algemeen

  Huurprijs € 50 p/m² p.j.
  Servicekosten € 15 per vierkante meters per jaar
  Servicekosten BTW belast Ja
  Status Beschikbaar

  Bouw

  Hoofdfunctie bedrijfsruimte
  Bouwjaar 1976
  Bouwvorm Bestaande bouw

  Locatie

  Adres Belcrumweg 60 A
  Plaats Breda
  Provincie Noord brabant
  Land Nederland
  Ligging
  • Overig

  Bedrijfsruimte

  Bedrijfshal oppervlakte 541 m²

  Bedrijfstakken in

  Ontdek de bedrijfsruimte

  Belcrumweg 60 A, 4815 HA, Breda

  Locatie

  Belcrumweg 60 A, 4815 HA, Breda

  Schaduwwijzer

  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.