Speelhuislaan 158, Breda 4815 CJ Breda

4815 CJ Breda huurprijs € 575 p.m.

Omschrijving

KENMERKEN

Omgevingsfactoren
De watertoren in de wijk de Belcrum te Breda is een industrieel monument uit het interbellum. Het is een Rijksmonument. De toren speelt een belangrijke rol in zijn omgeving. Niet alleen als landmark maar ook als onderdak voor een veelvoud aan activiteiten voor de buurt en de verdere omgeving.

Momenteel zijn er tien bedrijven gevestigd, waaronder SOAB. Het betreft...

Brochure

Download de brochure van Speelhuislaan 158, Breda.

Download brochure

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Breda

Uitgebreide omschrijving

KENMERKEN

Omgevingsfactoren
De watertoren in de wijk de Belcrum te Breda is een industrieel monument uit het interbellum. Het is een Rijksmonument. De toren speelt een belangrijke rol in zijn omgeving. Niet alleen als landmark maar ook als onderdak voor een veelvoud aan activiteiten voor de buurt en de verdere omgeving.

Momenteel zijn er tien bedrijven gevestigd, waaronder SOAB. Het betreft een ideale plek om te werken of te vergaderen, alles in één huis. Ook biedt de toren plaats voor bijeenkomsten en recepties. Werken en vergaderen op hoog niveau dus.

De monumentale watertoren biedt iedere bedrijf een uniek herkenningspunt en een extra marketinginstrument. Door het behoud van veel originele elementen heeft het gebouw een verhaal.

LOCATIE

Bereikbaarheid
Het pand is gelegen in de wijk Belcrum, dat onderdeel uitmaakt van het stationsgebied. Het gehele gebied, genaamd ‘Via Breda’ heeft een flinke metamorfose ondergaan. De komende jaren is het Havenkwartier, waarin de toren ligt, volop in ontwikkeling: er komen woningen, een bijzonder waterfront en horecavoorzieningen, kortom er staat veel op stapel. In wijk Belcrum is een mix van wonen, werken en culturele voorzieningen aanwezig. Het pand is zowel via het openbaar vervoer als met de auto uitstekend bereikbaar. Het object ligt nabij de Noordelijke Rondweg, welke toegang geeft tot de dichtstbijzijnde snelweg de A16 (Antwerpen/Breda/Rotterdam). De A27 (Breda/Utrecht) is via de rondweg ook goed bereikbaar.

Parkeren
Nabij de toren, voor de deur, zijn ruim voldoende (onbetaalde) parkeerplaatsen beschikbaar.

OBJECTGEGEVENS

Indeling
De toren is gebouwd in de vroege jaren ’30 van de vorige eeuw in de nieuwe wijk Belcrum. Het voor die tijd luxueuze bouwwerk riep de vraag op of er wel genoeg rekening was gehouden met “den nood van dezen tijd”. Maar de toren diende “een voornaam accent te vormen in het silhouet van Breda”. Zorgvuldig gekozen materialen onderstrepen de zorg voor een esthetisch verantwoord beeld in de stijl van de Amsterdamse School.

De toren is 42 meter hoog en bevat met 1.450 m³ het grootste torenreservoir van Nederland. De toren is geopend op 29 augustus 1935 en in bedrijf geweest tot eind 1994. In 2000 heeft SOAB in eigen beheer de transformatieplannen opgesteld en onder eigen begeleiding laten uitvoeren. De transformatie is in 2001 opgeleverd. Vanaf dat moment biedt de toren onderdak aan de activiteiten van SOAB en diverse andere jonge en inspirerende bedrijven. De Belcrumwatertoren beschikt over een aantal bijzondere ruimtes, die (deels) te huur zijn. We bieden niet alleen ruimte voor vaste of tijdelijke werkplekken. In de toren is ook plaats voor vergaderingen, cursussen, bijeenkomsten of een receptie (eventueel met rondleiding).

Op dit moment is ruimte 3.5 beschikbaar van ca. 34 m² op de derde verdieping.

Opleveringsniveau
De ruimtes zijn ingedeeld in verschillende thema-ruimtes en worden opgeleverd in de huidige staat, met onder meer navolgende voorzieningen:
- representatieve entree met een lift, monumentaal trappenhuis en noodtrappenhuis;
- rondom de kern zijn glazen puien aanwezig zodat de watertoren aan de binnenzijde transparant is;
- diverse toiletgroepen;
- op elke verdieping een pantry;
- cv met radiatoren;
- vloerbedekking;
- vast internet, wifi en gastwifi.

Zeer representatieve vergaderruimtes voor groepen tot 30 personen (waaronder een panoramaruimte op de 4e verdieping en Pompkamer op de begane grond) zijn huurbaar.

HUURGEGEVENS

Huurprijs
€ 575,-- per maand, te vermeerderen met BTW.

Energie-/ en servicekosten
€ 250,-- per maand, te vermeerderen met BTW.
Dit voorschot wordt jaarlijks verrekend.

Huurtermijn
Minimaal 1 jaar.

Indexering
Jaarlijkse indexering op de gebruikelijke wijze per ingangsdatum huurovereenkomst, voor het eerst 1 jaar na ingangsdatum van de huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks huishoudens totaal (2015 = 100), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Waarborgsom groot drie maanden huur + servicekosten inclusief BTW.

BTW
Er wordt voor BTW geopteerd.

Overige bepalingen
De huurovereenkomst wordt opgemaakt op basis van het standaard ROZ-model en de daartoe behorende Algemene Bepalingen.

Algemene Bepalingen.
Deze informatieverstrekking is geheel vrijblijvend. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie wordt verstrekt zonder enige verantwoordelijkheid voor eventuele onvolledigheden en/of onjuistheden.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs huurprijs € 575 p.m.
Huur BTW belast ja
Aangeboden sinds 1 jaar, 10 maanden, 3 weken, 4 dagen geleden
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1934
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Speelhuislaan 158
Plaats Breda
Land NL
Ligging bedrijventerrein
Kantoor
Oppervlakte 34 m²
Oppervlakte in units vanaf 34 m²
Verdiepingen 5
Voorzieningen inbouwarmaturen
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.