Object

De nieuwe Wipwei, De Nieuwe Wipwei - type DNW.1, bouwnummer: 10, Roosendaal 4703 HC Roosendaal

4703 HC Roosendaal

Omschrijving

De bouw van dit project is gestart!

De Nieuwe Wipwei, woningen voor mensen met lef. Onderscheidend door hun architectonische vormgeving op een locatie in de nieuwe wijk Stadsoevers die zich de komende jaren echt gaat bewijzen. Want de gemeente is heel concreet bezig met de verdere invulling van Stadsoevers, waar naast woningen zelfs ook een haven voor passanten en ligplaatsen wordt...

Locatie van dit project

+
-

Aanmelden voor project

Heeft u interesse in dit project? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier om u aan te melden voor dit project.

Ik wil op de hoogte blijven

Wilt u zich inschrijven op de nieuwsbrief? Vul onderstaand formulier in, dan ontvangt u bericht zodra er nieuws is.

Uitgebreide omschrijving

De bouw van dit project is gestart!

De Nieuwe Wipwei, woningen voor mensen met lef. Onderscheidend door hun architectonische vormgeving op een locatie in de nieuwe wijk Stadsoevers die zich de komende jaren echt gaat bewijzen. Want de gemeente is heel concreet bezig met de verdere invulling van Stadsoevers, waar naast woningen zelfs ook een haven voor passanten en ligplaatsen wordt gerealiseerd. En dit allemaal op een paar minuten lopen van het centrum en station van Roosendaal. Met kwalitatief zeer hoogwaardige woningen, zowel qua materiaalgebruik als duurzaamheid, en langjarige garanties. Dé kans voor u als ‘koper van het eerste uur’ op een toekomstproof investering.

De Nieuwe Wipwei, met dertig stadswoningen, maakt deel uit van de eerste fase van het Roosendaalse ontwikkelprogramma Stadsoevers. Unieke woningen in een herkenbaar ensemble Tussen de Pater Damiaanstraat en het park Wipwei wordt een bouwblok ontwikkeld met 30 hoogwaardige stadswoningen. Het plan bestaat uit geschakelde woningen, twee-, drie- en vierkappers, die op een luchtige manier naast elkaar staan met verspringende rooilijnen. Door te variëren met dwarskappen, langskappen en platte daken, verschillende kleuren metselwerk en verschillende ‘kijkvensters’ ontstaat een divers en rijk straatbeeld. Deze variaties zorgen voor 30 unieke woningen, een krachtig en herkenbaar ensemble vormen. De kwaliteit van ‘wonen aan het park’ hebben we expliciet gemaakt door de grote horizontale en verticale kijkvensters op verschillende verdiepingshoogtes. Deze ‘eyecatchers’ zorgen voor extra diversiteit en een eigentijds gevelbeeld. Wij denken dat deze vensters tevens een positieve invloed hebben op het gebruik en beheer van het park.

Een aangenaam en groen binnengebied
Het plangebied wordt met een gemetselde tuinmuur omzoomd. In aansluiting op het binnengebied wordt deze in de hoogte gehalveerd en afgemaakt met groen. Zo wordt de natuurlijke omgeving verbonden met het groene binnengebied. Het parkeren voor de bewoners wordt binnen de grenzen van het plangebied opgelost waardoor iedere woning een eigen parkeerplaats heeft. Er ontstaat daarnaast een prettige binnenwereld met een groen en vriendelijk karakter, in het hart een hofje als ontmoetingsplek in het groen.

Materialisatie en detaillering
Er is veel aandacht besteed aan materialisatie en detaillering. We hebben een palet ontwikkeld met een grote verscheidenheid in ambachtelijk metselwerk, kozijnindelingen, balkons en erfafscheidingen. Het gebruik van hoogwaardige natuurlijke materialen en aardse tinten afgewisseld met de witte kijkers refereert aan de bebouwing in en rond het centrum van Roosendaal. Door de eigentijdse vertaling ervan wordt De Nieuwe Wipwei een schakel tussen de bestaande bebouwing en de verdere ontwikkeling van Stadsoevers.

Keuken Voor de toekomstige bewoners van De Nieuwe Wipwei is gekozen voor standaard zeer luxe uitgevoerde keukens van Bruynzeel. Een Bruynzeel keuken kenmerkt zich door een slim ontwerp, waarbij comfort, gebruik, opberggemak en sfeer op een slimme manier in de keuken worden geïntegreerd. De keukens zijn standaard voorzien van een vijftal zeer gebruiksvriendelijke Siemens apparaten, te weten een vaatwasser, combimagnetron, koelkast, schouwkap en een keramische kookplaat.

Sanitair Toekomstige bewoners van De Nieuwe Wipwei hoeven zich over de inrichting van de badkamer alvast geen zorgen te maken. Wij hebben gekozen voor sanitair van Sphinx en kranen van Grohe. Beide merken onderscheiden zich door de superieure technologie en de adembenemende designs. Voor u betekent dit, dat u straks optimaal kunt genieten van een badkamer die functionaliteit combineert met een fraai design.

Tegelwerk In badkamertrends is minimalisme nu het sleutelwoord: strakke lijnen en ingetogen gebruik van kleuren als antracietgrijs, zwart, wit en natureltinten. Het wand- en vloertegelpakket in De Nieuwe Wipwei sluit naadloos bij die trend aan. Niet alleen qua kleuren, maar vooral ook dankzij haar formaat.

De Nieuwe Wipwei voldoet met een EPC van 0,4 aan de laatste eisen op het gebied van energiezuinigheid. Om dit te behalen worden de woningen onder andere voorzien van zonnepanelen, warmteterugwinsysteem, hoogwaardige isolatie en vloerverwarming. In vergelijking met woningen uit het bestaande aanbod, is een nieuwbouwwoning jaarlijks zo’n € 1.500,- tot € 2.000,- zuiniger op het gebied van energieverbruik. Uiteraard afhankelijk van het leefpatroon van de bewoner zelf.
Met een EPC van 0,4 staan de woningen van De Nieuwe Wipwei gelijk aan een energielabel van A+++.

Type DNW.1
15 geschakelde woningen

Bouwnummer 1 t/m 13, 15 & 16
• percelen van 100 tot 178 m2
• woonoppervlakte van 124 tot 134 m2
• 15 woningen en er is er niet 1 hetzelfde!
• uitkijkend over de wipwei
• met eigen parkeerplaats (bij bouwnummer 15 en 16 als garage)

Begane grond:
Hal/entree met toegang tot de meterkast, toiletruimte, trapopgang naar eerste verdieping en woonkamer. Woonkamer met openslaande tuindeuren en met open keuken gesitueerd aan de voorzijde.

Eerste verdieping:
Overloop met trapopgang naar de tweede verdieping en toegang tot 3 slaapkamers en badkamer met een douche, ligbad (optioneel), wastafel en toilet.

Tweede verdieping:
Open zolderruimte met opstelplaats wasmachine en droger en de technische installaties en toegang tot slaapkamer 4.

Kenmerken

Overdracht
Status Verkocht
Bouw
Soort woning eengezinswoning
Woning type geschakelde woning
Type woning geschakelde woni
Aantal eenheden 15
Aantal vrije eenheden 3
Locatie
Adres De Nieuwe Wipwei
Plaats Roosendaal
Oppervlakte en inhoud
Inhoud 439 m³ - 485 m³
Perceeloppervlakte 101 m² - 178 m²
Woonoppervlakte 124 m² - 134 m²
Indeling
Aantal kamers 5 (4 slaapkamers)
Buitenruimte
Hoofdtuin achtertuin
Hoofdtuin positie zuidwest
Hoofdtuin diepte 10 meter
Hoofdtuin breedte 5 meter
Hoofdtuin achterom ja
Bergruimte
Schuur/berging vrijstaand hout
Aantal schuren 1
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.