Wij zijn er voor jou. Ook nu!

Wij zijn er voor jou. Ook nu!

Het antwoord op jouw meest gestelde vragen rondom het Coronavirus.

Wonen.

In de meeste gevallen? Ja. Er is nog steeds veel vraag naar woningen in vrijwel alle prijsklassen en er worden ook nog steeds woningen verkocht. Het aanbod is schaars, er komen bezichtigingsaanvragen binnen en er zijn ook de afgelopen week gewoon huizen verkocht.

Zolang het RIVM het toelaat komen we bij jou langs voor een kennismaking (wel met 1,5 meter afstand en geen handen schudden). Echter we kunnen jouw woning ook gemakkelijk via FaceTime in de verkoop nemen.

De woningmarkt is nog steeds in beweging!

Op dit moment hebben wij nog geen indicaties dat de prijzen dalen. Het is nog steeds aantrekkelijk om een huis te kopen, omdat de rente historisch laag is. Daarnaast zal het aanbod niet snel toenemen waardoor de vraag nog steeds groter blijft dan het aanbod. Het hangt natuurlijk af van de economische ontwikkelingen, maar voorlopig verwachten wij geen sterke prijsdaling.

Ja, dat kan zeker.

Heb jij al de video van het huis op de website bekeken, deze geeft vaak al een goed beeld. En rij eens door de straat, bekijk het huis van de buitenkant, hoe is de buurt? Ben je enthousiast. Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken voor een bezichtiging. Deze bezichtiging kan via FaceTime plaatsvinden, maar met inachtneming van de regels van het RIVM ben je ook van harte welkom ter plekke.

Dit om jouw gezondheid en die van onze aanwezige makelaar(s) zoveel mogelijk te garanderen. Zo vragen wij je om met zo min mogelijk personen aanwezig te zijn bij de afspraak. We houden iets meer afstand dan gebruikelijk maar verwelkomen je als altijd met een glimlach.

Bij symptomen van ziekte (koorts, verkoudheid, hoesten of niezen) of als je vermoedt dat je in contact bent geweest met een besmette persoon vragen wij je contact met ons op te nemen en de afspraak te annuleren. Wij zullen dan samen met je naar een oplossing zoeken.

Dit hangt nauw samen met jouw persoonlijke omstandigheden. Als je gewoon een baan hebt en/of een courante woning hebt om te verkopen, dan is er geen reden om het niet te doen. Door de afgenomen vraag maak je een grotere kans om de woning die je graag wilt hebben te kopen. Daarnaast kun je nog steeds onder uitstekende hypotheekcondities geld lenen.

Als vanzelfsprekend doen wij nog steeds ons uiterste best om jouw woning te verkopen. Zo bieden wij de mogelijkheid de bezichtigingen online te laten plaatsvinden. Ook zorgen wij voor een nog actievere aanwezigheid van jouw woning op onze online marketing- en communicatiekanalen, om de potentiële koper ook te bereiken tijdens deze bijzondere periode.

Wij kunnen overeenkomsten via de e-mail toesturen zodat je digitaal de overeenkomst ontvangt. De getekende versie ontvangen wij dan graag weer terug in onze mailbox voor verdere afhandeling.

Nieuwbouw.

Vanzelfsprekend kun je hierover eerst telefonisch contact hebben met onze nieuwbouwspecialist om vervolgens een afspraak te maken om op ons kantoor te komen (conform de veiligheidsrichtlijnen vanuit de overheid), of via facetime of een ander gewenst medium meer informatie te ontvangen over dit huis.

Hypotheek.

Je leest hierover op verschillende nieuwssites, dus we begrijpen goed dat je deze vraag stelt. Op basis van de economische vooruitzichten verwachten wij - door de toenemende onzekerheid in de markt en dus hogere risico's - een lichte stijging. Echter neemt bijvoorbeeld de Europese Centrale Bank nu al maatregelen om de rente weer te stabiliseren.

Veel geldverstrekkers hebben aangegeven dat ze coulant omgaan met mensen die door de coronacrisis in de problemen komen. Neem tijdig contact op met jouw adviseur zodat wij je kunnen informeren en helpen.

Bedrijven

We zien een zeer wisselend beeld en een duidelijk verschil tussen het type onderneming. Zo zijn er een aantal bedrijfstakken die zichtbaar veel last hebben van deze “crisis” (denk bijvoorbeeld aan de horeca en de events), terwijl anderen ondernemers er financieel baat bij hebben. De markt als geheel laat nu een lichte daling zien, maar staat zeker niet stil. Ondernemingen die moeten en willen verhuizen, nemen deze stap nog steeds. Verder wordt er door de schaarste in onze regio en de lang aanhoudende hoogte van de vraag verwacht dat de markt relatief snel zal herstellen.

In het algemeen? Ja. Hoewel de markt een lichte daling laat zien, staat hij zeker niet stil en wordt er door de schaarste in de regio en de lang aanhoudende hoge vraag verwacht dat de markt relatief snel zal herstellen. Wel kan het zijn dat wij je een andere aanpak adviseren.

Wij hebben een grote database met mensen die actief op zoek zijn naar huisvesting. Het kan zijn dat we jouw bedrijfspand aan hen aanbieden en ervoor kiezen het gebouw later op marketing platformen zoals Funda te plaatsen, om ervoor te zorgen dat jouw pand extra in de kijker staat op het moment dat het website bezoek bij deze kanalen weer volledig op peil is.

De verhuurder zal in eerste instantie geïnteresseerd zijn in welke stappen de huurder al heeft ondernomen om deze situatie of de problemen te beperken/lossen. Denk hierbij aan het uitwerken van verschillende noodscenario’s. Ook zal de betalingshistorie en de relatie tussen huurder en verhuurder een belangrijke rol spelen. Een open deur: maar een goed voorbereid gesprek met de verhuurder is hierin de eerste, maar belangrijke stap.

In beginsel, nee. Wel zien wij verschillende situaties ontstaan waarbij de verhuurder uit goodwill of coulance bereid is een aangepaste betalingsafspraak te maken. Dit is dan geen huurkorting, maar vaak gaat het om een lening dan wel een uitgestelde betaling.

Indien een huurder aanspraak wil maken op huurkorting op basis van overmacht, gebrek of onvoorziene omstandigheid dan zal de rechter daar uitspraak over moeten doen. Wel is het aannemelijk dat er een beroep wordt gedaan op een bijzondere omstandigheid.

Commercieel taxeren.

Ja, zeker. Wij verzekeren je ervan dat wij alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen om jouw gezondheid en die van onze medewerkers zo veel mogelijk te beschermen. Daarom verzoeken we je om met zo min mogelijk personen bij de afspraak aanwezig te zijn (ofwel: uitsluitend de personen die direct betrokken zijn).

Bij symptomen van ziekte (koorts, verkoudheid, hoesten of niezen) of als je vermoedt dat je in contact bent geweest met een besmette persoon vragen we je contact met ons op te nemen en niet te verschijnen. Wij zullen dan samen met je naar een oplossing zoeken.

Dat hangt ervan af. Bij een financieringstaxatie moet contact worden opgenomen met de desbetreffende bank. Zij hebben richtlijnen over of het object inpandig geïnspecteerd dient te worden. Wij voeren dit contact met de bank voor je. Naast de standaard documenten die je aanlevert vragen onze collega’s ook om beeldmateriaal van het object, zodat de taxateur een goede indruk krijgt en je hierover kan informeren.

Bij taxaties omtrent aankoop, verkoop, interne of overige doeleinden voldoet een geveltaxatie. Hierbij geldt wel dat er ook wordt gevraagd om beeldmateriaal van het object, zodat de taxateur een goede indruk krijgt.