‘Bij Van der Sande krijg je de ruimte om eigenwijs te zijn’

Geschreven door Sander van Eersel op 18 maart 2022

Ze verruilden het stedelijke Breda voor het landelijke Beekbergen en schakelden Van der Sande in voor de verkoop van hun woning aan de Cimburgalaan. “We wilden graag een paardenwei en konden daarvoor in Breda en omgeving geen geschikte locatie vinden”, vertelt Mirjam Behling-Meijer.

“Onze dochters van 12 en 15 zijn echte paardenmeisjes”, vertelt Mirjam. “In Breda waren ze zo’n vier uur bezig met verzorgen en rijden, maar ook met op en neer naar de manege fietsen.” De wens voor ‘paarden aan huis’ nam dan ook steeds grotere vormen aan. Mirjam: “Al voor corona gingen we op zoek naar een huis met voldoende grond eromheen. In eerste instantie in de regio Breda, maar daar vonden we niets wat geschikt was. Het moest niet alleen binnen ons budget passen, maar ook op redelijke fietsafstand zijn van de middelbare scholen in Breda én voldoende weidegrond hebben. En juist die combinatie bleek lastig te vinden.”

Ruimer zoekgebied

Dat vroeg dus om verruiming van het zoekgebied. Mirjam: “Daarbij speelde ook mee dat we graag dichter bij mijn ouders in Groningen wilden wonen. Zo’n twee jaar, zeg maar bijna de hele coronatijd, hebben we intensief gezocht in de regio Zwolle-Arnhem-Achterhoek. Maar het bleek dat de halve Randstad in dat gebied op zoek was. Het aanbod was dus beperkt en vaak werd er fors overboden.”

Uiteindelijk vond het gezin de gewenste woning met weiland in het Gelderse Beekbergen. “Vanwege de kinderen uiteindelijk geen idyllisch gelegen boerderijtje midden in het bos of tussen de weilanden, maar een locatie aan de rand van een gezellig dorp met alle voorzieningen dichtbij”, vertelt Mirjam. “En met als voordeel dat scholen van hieruit goed bereikbaar zijn. Ook hadden we het grote geluk dat de verkopende partij ons het huis echt gunde en dat het daarbij niet om de laatste euro ging. Ja, we hebben echt geluk gehad.”

Voor gek verklaard

Mirjam en haar man besloten eerst de koop af te ronden en pas daarna hun woning aan de Cimburgalaan te verkopen. “Veel mensen verklaarden ons voor gek. Zo’n mooi huis verlaten… We hebben de woning tijdens de financiële crisis gekocht van de eerste bewoner. Met op olie gestookte radiatoren en schrootjes door het hele huis kon je met recht zeggen dat het huis gedateerd was. We zijn zelf gelukkig erg handig en hebben het huis met behulp van vrienden en familieleden helemaal naar onze eigen smaak opgeknapt. En met een, inmiddels gepensioneerde, schilder als vader en aannemer als schoonvader mogen we onze handjes dichtknijpen. Ik denk dat we een prachtig huis achterlaten.”

Mirjam had wel een voorwaarde voor de verkoop. De verbouwing was namelijk nog niet helemaal afgerond, maar ze wilde per se geen huis in de verkoop zetten dat nog niet klaar was. Lachend: “Tja, ik ben nogal eigenwijs in dat soort zaken.” Dat betekende wel dat er in korte tijd nog heel veel moest gebeuren. De woning in Beekbergen was immers al gekocht en op dubbele lasten zat het gezin uiteraard niet te wachten. Mirjam: “Van der Sande vond daar in eerste instantie wel iets van, maar Jan-Joost zei: ‘als jij dat zo wilt, dan gaan we het zo doen’. Alleen de badkamer hebben we niet afgekregen, maar dat bleek de uiteindelijke koper wel prettig te vinden. Dat is een aannemer en hij wil de badkamer graag naar eigen smaak inrichten.”

Gunfactor

Waarom de keuze voor Van der Sande? Mirjam: “In alle eerlijkheid, we hebben ook met twee andere makelaars gepraat. Maar Jan-Joost heeft ons destijds geholpen bij de aankoop van de Cimburgalaan en langs de zijlijn tips gegeven bij de aankoop van onze huidige woning. Het goede gevoel in

combinatie met de gunfactor hadden uiteindelijk de overhand.” En van die keuze heeft Mirjam geen moment spijt gehad. “De samenwerking verliep prima, ook met de backoffice. Van der Sande schakelt heel snel, ook met de bezoekrapporten. Echt heel plezierig.”

De verkoop verliep uitermate soepel. “Dinsdag kwam ons huis op Funda, donderdag kwamen de eerste kijkers en maandag was het verkocht, zonder voorbehoud. In totaal zijn er donderdag, vrijdag en zaterdag zo’n dertig kijkers geweest. De verkoop ging op basis van inschrijving. Niet dat dit traject onze voorkeur had, maar zo is de markt op dit moment. Op zich vind ik dat jammer, ik houd van persoonlijk contact met mensen. Maar met het resultaat zijn we zonder meer heel tevreden.”

‘Bij Van der Sande krijg je de ruimte om eigenwijs te zijn’
Jan-Joost van Dijk RM/RT
Neem contact op met Jan-Joost

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Prinsjesdag 2023: Derde dinsdag van september

Prinsjesdag 2023: Derde dinsdag van september

De derde dinsdag van september is traditiegetrouw de dag waarop het kabinet de plannen voor het komende jaar bekend maakt. Het was dit jaar wel anders dan de jaren voorheen, want met een...
Prinsjesdag 2023: Derde dinsdag van september

Prinsjesdag 2023: Derde dinsdag van september

De derde dinsdag van september is traditiegetrouw de dag waarop het kabinet de plannen voor het komende jaar bekend maakt. Het was dit jaar wel anders dan de jaren voorheen, want met een...
Bekijk overzicht