BLOG | 4 Alternatieven voor een housewarming

Je kent het wel, je hebt een huis gekocht en de eerste vraag die gesteld wordt is ‘wanneer krijg je de sleutel?’ Niet veel later komt de volgende vraag ‘organiseer je dan ook een housewarming?’

Het liefst wil je nee zeggen, je wil je nieuwe huisje graag laten zien maar je denkt dan al snel aan al die horrorverhalen. Je witte bank is niet meer wit, je glazen zijn al stuk voordat je ze zelf hebt gebruikt en je oh zo schone huis is allesbehalve schoon meer. Toch wil je graag je nieuwe huisje showen aan je vrienden, familieleden en kennissen. Maar hoe? Denk eens aan de volgende housewarming ideeën en misschien heb jij wel een housewarming georganiseerd waar iedereen het nog jaren over heeft.

Sloopfeest

Heb jij een bouwval van een woning gekocht? Of een woning waar nog veel aan moet gebeuren voordat het jouw droomhuis is? Nodig dan je familie, vrienden en/of kennissen uit voor jouw sloopfeest. Wil je graag dat muurtje eruit hebben? Geef ze een sloophamer en laat ze lekker losgaan, wedden dat ze het leuk vinden? De volgende keer als ze bij je op bezoek komen zullen ze altijd het gevoel hebben dat ze een bijdrage hebben mogen leveren aan jouw nieuwe droomwoning. Zijn er nog kleine kinderen in de familie (of stiekem hele grote kinderen die het ook niet kunnen weerstaan)? Geef ze wat stiften om de muren vol te kladderen die je vervolgens gaat sausen/behangen etc. Iedereen blij!

Doe-het-zelf-dag

Kan jij nog wel wat handjes hulp gebruiken in jouw nieuwe huisje? Of heb je zelf misschien twee linkerhanden? Schakel dan de hulp in van de mensen om jou heen. Organiseer een dag waarbij jij aangeeft wat er nog gedaan moet worden in de woning. Is een muurtje verven of het laminaat leggen niet helemaal jouw ding? Dan sla je gelijk twee vliegen in één klap. Zij helpen je uit de brand en zij hebben gelijk jouw nieuwe paleis gezien. Win-win situatie toch? Tip: zorg voor wat lekkere hapjes en drankjes en een vrolijk muziekje.


Ontwerp jouw droomwoning

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat iedereen van jouw nieuwe woning vindt? Of beter nog, hoe zouden zij jouw woning indelen en inrichten? Organiseer een dag waarbij iedereen jouw ‘nog’ kale huisje denkbeeldig mag inrichten en aankleden. Leg wat tijdschriften neer en grote vellen papier, zodat ze gelijk een moodboard kunnen maken. Super leuk idee toch? Misschien haal jij hier nog wel wat inspiratie uit. En geloof mij, de vrouwen gaan dit echt leuk vinden en willen binnen no-time naar de woonboulevard om zo de nieuwe aankleding met jou te scoren.

Tuinfeest

Wil jij liever dat iedereen jouw woning ziet als deze al af is? Dan is er altijd nog het traditionele tuinfeest, maar net zo leuk! Heb jij de sleutel in de winter gekregen? Organiseer dan een leuke winterborrel of BBQ. Zorg voor wat warme drankjes, lichtjes, vuurkorven en een gezellig muziekje en wedden dat iedereen de kou vergeet? De zomeravonden zijn lang wat ultiem geschikt is voor een gezellig tuinfeestje, zorg voor wat lekkere zomerse drankjes of cocktails een heerlijk muziekje met zomerse vibes en wedden dat iedereen later nog graag een keer bij je langs komt om na te genieten van deze gezellige avond?

Wij zijn benieuwd voor welk feestje jij gaat!