Handige tips om jouw ideale huurwoning te vinden!

Geschreven door Leonie Feith op 15 augustus 2023

Als je nog niet klaar bent om een huis te kopen, is huren vaak het volgende beste ding. Maar het vinden van de juiste huurwoning kan een uitdaging zijn, zeker nu er minder beschikbaar zijn in Nederland. Wil je snel je droomwoning vinden? Check dan deze tips!

1. Check online platforms:
Zoek je een huurwoning? Begin online! Op verschillende platforms kun je met een paar klikken zien wat er beschikbaar is. En hey, veel van die platforms hebben ook coole features zoals virtuele tours en recensies van andere huurders.

2. Duik in lokale marktinfo:
Weet je al welk platform je gaat gebruiken, zoals Pararius? Top! Maar kijk ook eens naar lokale huurmarkt rapporten. Zo krijg je inzicht in gemiddelde prijzen en weet je wat er beschikbaar is in jouw buurt.

3. Bepaal je budget:
Zorg dat je weet wat je wilt (en kunt) uitgeven. Dit maakt je zoektocht een stuk gerichter. En bonus: je voorkomt verrassingen als de huur weer eens betaald moet worden.

4. Maak een wishlist:
Wat zoek je precies in een woning? Zet je wensen op papier, zoals het aantal slaapkamers of een tuin. Dit helpt je om snel te filteren en de beste match te vinden.

5. Vraag rond in je netwerk:
Wie weet heeft je neef of collega wel een gouden tip voor je. Dus vraag rond! Vaak weten mensen in je netwerk meer dan je denkt.

6. Plan veel bezichtigingen:
Door verschillende woningen te bekijken, krijg je een beter beeld van wat er te huur staat. Vergelijk ze op locatie, voorzieningen en natuurlijk de vibe van de plek.

7. Bezoek Open Huizen Dagen:
Dit is een top kans om snel meerdere huizen te checken. Het bespaart je tijd en je krijgt direct een indruk van de woning. Dus als er eentje gepland staat, zorg dat je erbij bent!


Met deze tips moet het vast lukken om die perfecte huurwoning te vinden. Succes!

Handige tips om jouw ideale huurwoning te vinden!
Leonie Feith
Neem contact op met Leonie