BLOG | Is een aankoopmakelaar in Breda of omgeving nuttig?

BLOG | Is een aankoopmakelaar in Breda of omgeving nuttig?

Geschreven door Casper Middelhoff

Graag stel ik mezelf even voor: Ik ben Casper Middelhoff en ben een aantal maanden geleden begonnen als aankoopmakelaar bij Van der Sande Makelaars.

Ik hoor je misschien al denken, is een aankoopmakelaar bij het aankopen van een woning in Breda of omgeving nou echt noodzakelijk?

Het kopen van een huis is een unieke ervaring, maar kan ook veel stress opleveren. Veel van mijn klanten liepen tijdens hun eigen zoektocht tegen verschillende problemen en zochten – zonder succes – vaak naar de bekende speld in een hooiberg.

Als aankoopmakelaar ben ik de gehele dag bezig met het zoeken van potentiele woningen voor onze klanten. Dit doe ik door constant scherp te zijn op wat wij zelf op de markt gaan brengen en door direct in contact te staan met onze collega-makelaars uit Breda en omgeving. Hierdoor ben ik zowel op de hoogte van wat er in de verkoop gaat komen als van wat er op dit moment in de stille verkoop staat, dit soms zelfs 3 tot 4 weken van tevoren.

Naast het doen van zoekwerk, onderscheiden wij ons door een aankoop opdracht te pakken met twee medewerkers, bestaand uit een verkopend makelaar en aankoopmakelaar. Wij gaan als Van der Sande Makelaars ook mee naar de bezichtigingen en zullen te allen tijde met een rationele blik zo’n bezichtiging in gaan. Ook schromen wij hierbij niet om de verkoopmakelaar kritische vragen te stellen over onder meer de bouwkundige staat, de isolatie of de omgeving van de woning.

Na afloop van een bezichtiging vinden wij het leuk om met onze aankoopklanten te sparren om zo uiteindelijk tot de conclusie te komen of dit de geschikte woning voor hen is en wat wij, maar vooral de klant, de woning waard vindt.

Wanneer de droomwoning eenmaal gevonden is, zijn er tal van vragen waar kopers geen raad mee weten en waar ik graag de adviserende rol in neem. Naast deze adviesrol neem ik ook de onderhandeling samen met een verkoopmakelaar van onze organisatie op ons. Dit kan het grootste onderscheid leveren omdat wij vaker met dit bijltje gehakt hebben.

In Breda en omgeving is momenteel sprake van een overspannen markt. Hierdoor zijn er vaak veel bezichtigingen bij een woning waardoor er tegenwoordig veel gewerkt wordt met deadlines. Hierdoor dient er voor een bepaalde tijd een bod uitgebracht te worden. Ik maak er een sport van om de passende woning voor mijn klanten aan te kopen, zonder daarvoor te veel te betalen.

Doordat het aankopen van woningen tot een specialisme behoort bij ons op kantoor en ik als aankoopmakelaar ook hier mijn steentje aan bij draag hebben wij de juiste feeling voor de markt weten te creëren. Ook kan ik je vertellen tot welk bod je realistisch bezig bent en een reële kans maakt bij het aankopen van een woning waar veel gegadigden zijn.

Een woning kopen is voor velen van ons namelijk een zeer speciale aangelegenheid. Je kiest er namelijk vaak voor om jezelf ergens voor een langere tijd te vestigen. Tevens komen er grote uitgaven bij kijken die – zeker in deze overspannen markt – weloverwogen gemaakt dienen te worden.

Mocht je naar aanleiding van mijn werkzaamheden geïnteresseerd zijn en hier meer informatie over willen. Mail, App of bel mij dan gerust!

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie