Logistieke kracht: West-Brabant versterkt haar positie

Geschreven door Maarten van Tijen RM op 2 april 2024

West-Brabant bevestigt haar logistieke toppositie met de komst van Logistiek Parc Moerdijk en een mega distributiecentrum van DSV.

Aan het einde van 2023 is de regio West-Brabant (net zoals in 2017 en 2018) uitgeroepen tot Logistieke Hotspot van het jaar, een prestatie die hulde verdient. En, de regio zit niet stil…

Een opvallende ontwikkeling die de logistieke kracht van West-Brabant onderstreept, is Logistiek Parc Moerdijk, waar het grootste aaneengesloten distributiecentrum van Nederland wordt gebouwd voor DSV Global Transport and Logistics. Als u binnenkort over de A16 of de A17 rijdt, kunt u niet om deze ontwikkeling heen kijken. Dit gigantische complex beslaat een totale oppervlakte van 238.000 vierkante meter, met 38.000 vierkante meter entresolvloer, verdeeld over tien geschakelde hallen. Het warehouse wordt zestien meter hoog en zal beschikken over maar liefst 132 laad- en losdocks, waardoor net zoveel vrachtwagens tegelijkertijd kunnen laden of lossen, en deze vervolgens via een interne baan de haven van Moerdijk kunnen bereiken. Tot voor kort was het Smartlog Maasvlakte het grootste distributiecentrum, met een oppervlakte van 233.000 m².

Positieve impact op vastgoedmarkt en werkgelegenheid
De bouw van dit immense distributiecentrum zal niet alleen een positief effect hebben op de lokale vastgoedmarkt doordat leveranciers en onderaannemers graag in de buurt willen zitten, maar ook nieuwe kansen bieden voor investeringen. Met naar verwachting tussen de vier- en zeshonderd nieuwe banen die gecreëerd zullen worden, zal dit project ook een positieve impact hebben op de aantrekkingskracht van de regio.

De ontwikkeling van dit megadistributiecentrum is er een van een indrukwekkende omvang, ook een ontwikkeling die wij als makelaars van Dynamis Logistiek niet dagelijks tegenkomen. Mocht u dan ook een vraagstuk hebben over een ontwikkeling of een bestaand pand dat minder groot is, denken de makelaars van Dynamis Logistiek graag met u mee!

Logistieke kracht: West-Brabant versterkt haar positie
Maarten van Tijen RM
Neem contact op met Maarten

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Het nieuwe normaal….

Het nieuwe normaal….

De populariteit van logistiek vastgoed als belegging is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Niet alleen de grote logistieke complexen, maar al het vastgoed dat enigszins gebruikt...
Bekijk overzicht