Verkooppiek door nieuwbouw op de woningmarkt van Breda

Geschreven door Pieter Ahsman RM/RT op 20 januari 2021

Woningzoekers laten zich niet afschrikken door de coronacrisis. Zowel in Breda als in Etten-Leur zijn in 2020 verkooprecords verbroken. Naast de bestaande bouw levert ook de constante aanwas van nieuwbouwwoningen een belangrijke bijdrage aan de verkooppiek.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2020 van Van der Sande Makelaars (partner in Dynamis).

Twee derde van aanbod in Etten-Leur is nieuwbouw

Nieuwbouw vormt een aanzienlijk deel van het woningaanbod in de gemeenten Breda en Etten-Leur. Enerzijds is dit een gevolg van het opdrogen van het aanbod in de bestaande bouw. Anderzijds blijft het nieuwbouwaanbod op peil dankzij nieuwe aanwas. Mede door deze aanwas bestaat inmiddels een zesde van het aanbod in Breda uit nieuwbouw en maar liefst twee derde in Etten-Leur.

Kopers betalen € 46.000 meer dan jaar geleden in Breda

Gedurende 2020 heeft de prijsontwikkeling in hoog tempo doorgezet in Breda. In een jaar tijd zijn de woningprijzen met 12% gestegen, waardoor kopers gemiddeld € 46.000 meer betalen dan een jaar eerder. De gemiddelde verkoopprijs in Breda bedraagt inmiddels € 385.000.

Verkooppiek door nieuwbouw op de woningmarkt van Breda
Pieter Ahsman RM/RT
Neem contact op met Pieter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Inschrijving Belcrumpoort geopend

Inschrijving Belcrumpoort geopend

Het is zo ver! Wij hebben leuk nieuws voor alle geïnteresseerden in Belcrumpoort: inschrijven is vanaf nu mogelijk! Zie onze website...
Bouw huurappartementen Belcrumpoort vordert gestaag

Bouw huurappartementen Belcrumpoort vordert gestaag

Volop beweging op de bouwplaats van het project Belcrumpoort. Via onze website en social media kanalen zullen we je regelmatig op de hoogte houden van de voortgang van het project. Inmiddels...
Bekijk overzicht