Top 10: In deze wijken in Breda krijg je het meeste huis voor je geld

Top 10: In deze wijken in Breda krijg je het meeste huis voor je geld

In een woningmarkt met tientallen bezichtigingen per woning, vele biedingen en een hoop frustratie is het voor huizenzoekers vaak geen pretje. De woningmarkt in Breda is oververhit. Wij gingen op zoek naar wat koelte en zetten de tien wijken op een rij waar je het meeste huis krijgt voor je geld. Waar betaal je het minst per vierkante meter? Bekijk hieronder de top 10.

*De prijzen per vierkante meter die in dit artikel worden genoemd komen van Funda.

10. Heuvel
We beginnen de lijst met de wijk Heuvel. In deze wijk, relatief dichtbij het stadscentrum, vind je voornamelijk woningen met een vraagprijs tussen drie en zes ton. De gemiddelde prijs per vierkante meter is 3.732 euro. Er zijn de afgelopen tijd verschillende nieuwbouwprojecten gerealiseerd in de wijk.

9. Princenhage
Iets verder naar het zuidoosten, in Princenhage, ligt die prijs nog net iets lager: 3.690 euro. Deze wijk kent een vrij divers aanbod. Van appartementen tot tweekappers, van rijwoningen tot vrijstaande huizen. De prijzen voor deze woningen beginnen over het algemeen zo rond de vier ton. Een prima plek voor de doorstromer dus.

8. Tuinzigt
Al jarenlang wint Tuinzigt aan populariteit bij een breed publiek. De jaren 30 wijk is met zijn ligging tegen het stadscentrum een fijne woonlocatie voor starters. In de wijk betaal je gemiddeld 3.661 euro per vierkante meter. De markt voor huizen tussen drie en vijf ton is enorm in trek. Houd in Tuinzigt daarom zeker rekening met overbieden.

7. IJpelaar
In het zuiden van Breda ligt de wijk IJpelaar. De wijk is ruim opgezet met veel groen en er staan voornamelijk rijwoningen. Ook heeft de wijk een eigen winkelcentrum, De Burcht. In IJpelaar betaal je gemiddeld 3.502 euro per vierkante meter. Het is een prima plek voor gezinnen omdat het rustig is gelegen, met alle faciliteiten en scholen direct in de buurt.

6. Geeren-Zuid
De eerste wijk die meer in het Noorden van de stad ligt in deze lijst is de wijk Geeren-Zuid. Net boven de noordelijke rondweg gelegen, maar in tien minuten fietsen sta je in de binnenstad. In deze wijk met voornamelijk appartementen en rijwoningen betaal je 3.339 euro per vierkante meter. Het nieuwbouwplan in Teteringen en de jonge wijk Waterdonken heeft dit gedeelte van Breda een boost gegeven.

5. Heusdenhout
Aan de oostkant van Breda ligt de wijk Heusdenhout. Een rustige omgeving met veel groen, hofjes en speeltuintjes. Hier betaal je gemiddeld 3.087 euro per vierkante meter. De wijk bestaat uit een mix van rijwoningen, appartementen en vrijstaande huizen. Ook zijn er bungalows. Een prima plek dus voor starter, gezin, doorstromer én senior.

4. Biesdonk
In de wijk Biesdonk, die wijk achter de intratuin, betaal je gemiddeld 3.045 euro per vierkante meter. Hier komen nog woningen te koop met een vraagprijs onder de drie ton. Een prima optie dus voor wie betaalbaar wil wonen, maar wel de ruimte wil ervaren van een huis. Met winkelcentrum Hoge Vucht om de hoek kun je lopend de dagelijkse boodschappen doen.

3. Haagse Beemden
We zijn aangekomen bij de Top-3 van deze lijst. Om te beginnen met de wijk Haagse Beemden. In de verschillende 'deelwijken' betaal je zo'n 3.000 tot 3.214 (Gageldonk) euro per vierkante meter. Zeker vanaf Gageldonk ben je binnen mum van tijd in de binnenstad. Daarnaast wordt er aan de zuidoostkant van de Haagse Beemden, 't Zoet, in de komende jaren een hele nieuwe stadswijk ontwikkeld.

2. Wisselaar
De runner-up in deze lijst is de wijk Wisselaar. De wijk is aan de noordkant van Breda gelegen. Gemiddeld betaal je 3.007 euro per vierkante meter. Een rijwoning met een woonoppervlakte van 125 m2 heeft hier een vraagprijs van 315.000 euro. Staat een woning van die grootte in bijvoorbeeld Boeimeer? Dan kost hetzelfde huis al snel meer dan een half miljoen. Dat is nogal een verschil. Tel uit je winst.

1. Geeren-Noord
De winnaar van deze lijst: Geeren-Noord. Dit is de enige wijk in Breda waar je gemiddeld minder dan 3.000 euro per vierkante meter kwijt bent. De gemiddelde prijs ligt namelijk op 2.878 euro. In Geeren-Noord krijg je dus met afstand het meeste huis voor je geld. Hier vind je rijwoningen met een prijskaartje van zo'n 275.000 tot 400.000 euro.