Leegstaand bedrijfspand? Drie tips om problemen te voorkomen

Geschreven door Maarten van Tijen RM op 22 november 2017

Staat uw pand leeg? Denk dan aan de risico’s die daar bij komen kijken. We geven 3 tips uit eigen ervaring, zodat u als gewaarschuwd ondernemer niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 1. Wees u bewust van de kans op koperdiefstal
  Koperdiefstal is aan de orde van de dag, we horen het steeds vaker. Beveiliging op afstand is vaak te laat en niet afdoende. De dieven worden inventiever en brutaler. Onlangs nog maakten we mee dat ze in een leegstaand pand zelfs op het dak zijn geweest om de elektra uit de aan het dak gemonteerde kabelgoten te halen waarbij er gaten in het dak geslepen werden. Wees u dus bewust van de plekken waar koper te halen valt en zorg voor gepaste beveiliging.

  “Laatst nog een auto die niet harder kon dan 60 op de snelweg, omdat de achterbak ramvol met koper bleek te zitten”

 2. Voorkom bevriezing van de waterleidingen
  In de winterperiode bestaat het risico dat waterleidingen bevriezen. Als er niemand in het pand is, en de dooi inzet, dan is er niet snel genoeg iemand bij om een gesprongen waterleiding op te merken. Het resultaat: een onoverzichtelijke hoeveelheid schade. Systeemplafonds kunnen niet tegen het minste vocht – laat staan in deze hoeveelheden. Houd uw pand dan ook vorstvrij of, maak in ieder geval alle leidingen voor de winter goed leeg en voorkom deze ellende.

 3. Houd het visueel aantrekkelijk
  Om uw pand aantrekkelijk te houden voor de markt is het noodzakelijk om het visueel onderhoud bij te houden. Een leegstaand pand wordt eerder armoedig en vies dan u misschien verwacht. Laat bijvoorbeeld de tuinman eens in de zoveel tijd langskomen om de tuin bij te houden. Zorg ervoor dat er iemand is die de toiletten eens in de zoveel tijd doorspoelt, die de ramen kan lappen en de rest van het pand kan checken op bijvoorbeeld stof en spinnenwebben.

  En vergeet vooral de vliegen niet. Voor u het weet, zit uw pand vol met dode vliegen. Het komt voor dat we met een potentiële huurder door een pand lopen en hij in eerste instantie denkt dat de vloer zwart is. Maar dat blijkt dan een tapijt van dode vliegen te zijn. Een situatie die je toch echt wil voorkomen om een goede eerste indruk te maken.

  Advies nodig waar u nog meer aan kunt denken om uw leegstaande bedrijfspand toonbaar en aantrekkelijk te houden? We hebben jarenlange ervaring en delen onze kennis graag.
Leegstaand bedrijfspand? Drie tips om problemen te voorkomen
Maarten van Tijen RM
Neem contact op met Maarten

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
De Opkomst van AI in de Makelaardij: Een Nieuwe Horizontale Verkenning

De Opkomst van AI in de Makelaardij: Een Nieuwe Horizontale Verkenning

In de wereld van de makelaardij, waar vastgoedtransacties complex en tijdrovend kunnen zijn, maakt kunstmatige intelligentie (AI) zijn entree. Met AI-toepassingen die voortdurend evolueren en...

De marktomstandigheden en maatregelen | Bedrijven regio Breda.

In deze bijzondere tijd vinden wij het van belang u te blijven informeren over de marktomstandigheden en maatregelen. Graag informeren wij u over een aantal onderwerpen die ons bezig houden....
Bekijk overzicht