Van der Sande VanOpstal nummer één in verhuuropdrachten

Geschreven door Peter-Paul Verhoeven MRICS/RT op 27 maart 2017

Maar ook landelijke spelers Cushman & Wakefield, JLL, CBRE en MVGM hebben deze groeiregio in het vizier.

Gemeten naar aantal objecten in opdracht is Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars de nummer één verhuurmakelaar in West-Brabant. Zowel op de kantoren-, winkel-als bedrijfsruimtenmarkt bekleedt deze Dynamis-partner de koppositie. Peter-Paul Verhoeven is een van de drie partners van Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars die in de markt voor commercieel vastgoed in de regio een prominente positie heeft.

In de verhuurmarkt wordt Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars op de hielen gezeten door Van de Water Bedrijfsmakelaars, die in alle drie markten actief is. Directeur Bart van de Water zegt dat zijn kantoor vooral ook sterk is in de kleinere metrages. Juist ook in dit segment zien we een forse opleving van de markt en een grote vraag naar kwalitatief goed aanbod. Op de kantorenmarkt in Breda is er ook een sterke positie - gemeten naar aantal listings - voor lokale specialist De Boer, Storimans & Partners en LUC Vastgoed Adviseurs. Sacha Uitdewilligen (ex-DTZ Zadelhoff) begon in 2010 met Arthur Lankhuizen LUC Vastgoed Adviseurs. Ook landelijke spelers JLL en Cushman & Wakefield hebben sterke posities in Breda. JLL bestrijkt Breda vanuit Eindhoven en Cushman & Wakefield had met DTZ Zadelhoff altijd al een belangrijk kantoor in Breda. Ook landelijke speler MVGM speelt een grote rol op de Bredase kantoren-en bedrijfsruimtemarkt.

Op de winkelmarkt is MVGM vooral actief buiten het A-segment. Op de logistieke - bedrijfsruimtemarkt zijn deze landelijke spelers, en ook bijvoorbeeld CBRE en Colliers, in West-Brabant ook zeer actief, mede door het belang van deze regio als het gaat om logistiek vastgoed. Dat ook in dit logistieke specialisme ruimte is voor een lokale specialist laat familiebedrijf Charles Suijkerbuijk zien, met zijn sterke positie in Roosendaal. Ook de twee zonen van Charles Suijkerbuijk zijn actief in de onderneming.

Op de winkelmarkt zien we in Breda wederom de lokale specialisten Van der Sande VanOpstal, De Boer, Storimans & Partners en Van de Water. In deze specialistische markt, zeker in het topsegment, is een belangrijke rol weggelegd voor landelijke specialisten als KroesePaternotte, B&O, Bettings en Jacob van der Meij. Dat zijn lokale specialisten die misschien nog wel sterker zijn op de huurdersmarkt dan de Angelsaksische partijen. Internationale adviseurs als Cushman & Wakefield zijn daarbij geen directe concurrent, maar vooral een partij die nieuwe relaties naar Nederland brengt.

Bron: PropertyNL

Van der Sande VanOpstal nummer één in verhuuropdrachten
Peter-Paul Verhoeven MRICS/RT
Neem contact op met Peter-Paul

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
De Opkomst van AI in de Makelaardij: Een Nieuwe Horizontale Verkenning

De Opkomst van AI in de Makelaardij: Een Nieuwe Horizontale Verkenning

In de wereld van de makelaardij, waar vastgoedtransacties complex en tijdrovend kunnen zijn, maakt kunstmatige intelligentie (AI) zijn entree. Met AI-toepassingen die voortdurend evolueren en...
De marktomstandigheden en maatregelen | Bedrijven regio Breda.

De marktomstandigheden en maatregelen | Bedrijven regio Breda.

In deze bijzondere tijd vinden wij het van belang u te blijven informeren over de marktomstandigheden en maatregelen. Graag informeren wij u over een aantal onderwerpen die ons bezig houden....
Bekijk overzicht