Van der Sande VanOpstal nummer één in verhuuropdrachten

Van der Sande VanOpstal nummer één in verhuuropdrachten

Geschreven door Peter-Paul Verhoeven MRICS/RT op 27 maart 2017

Maar ook landelijke spelers Cushman & Wakefield, JLL, CBRE en MVGM hebben deze groeiregio in het vizier.

Gemeten naar aantal objecten in opdracht is Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars de nummer één verhuurmakelaar in West-Brabant. Zowel op de kantoren-, winkel-als bedrijfsruimtenmarkt bekleedt deze Dynamis-partner de koppositie. Peter-Paul Verhoeven is een van de drie partners van Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars die in de markt voor commercieel vastgoed in de regio een prominente positie heeft.

In de verhuurmarkt wordt Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars op de hielen gezeten door Van de Water Bedrijfsmakelaars, die in alle drie markten actief is. Directeur Bart van de Water zegt dat zijn kantoor vooral ook sterk is in de kleinere metrages. Juist ook in dit segment zien we een forse opleving van de markt en een grote vraag naar kwalitatief goed aanbod. Op de kantorenmarkt in Breda is er ook een sterke positie - gemeten naar aantal listings - voor lokale specialist De Boer, Storimans & Partners en LUC Vastgoed Adviseurs. Sacha Uitdewilligen (ex-DTZ Zadelhoff) begon in 2010 met Arthur Lankhuizen LUC Vastgoed Adviseurs. Ook landelijke spelers JLL en Cushman & Wakefield hebben sterke posities in Breda. JLL bestrijkt Breda vanuit Eindhoven en Cushman & Wakefield had met DTZ Zadelhoff altijd al een belangrijk kantoor in Breda. Ook landelijke speler MVGM speelt een grote rol op de Bredase kantoren-en bedrijfsruimtemarkt.

Op de winkelmarkt is MVGM vooral actief buiten het A-segment. Op de logistieke - bedrijfsruimtemarkt zijn deze landelijke spelers, en ook bijvoorbeeld CBRE en Colliers, in West-Brabant ook zeer actief, mede door het belang van deze regio als het gaat om logistiek vastgoed. Dat ook in dit logistieke specialisme ruimte is voor een lokale specialist laat familiebedrijf Charles Suijkerbuijk zien, met zijn sterke positie in Roosendaal. Ook de twee zonen van Charles Suijkerbuijk zijn actief in de onderneming.

Op de winkelmarkt zien we in Breda wederom de lokale specialisten Van der Sande VanOpstal, De Boer, Storimans & Partners en Van de Water. In deze specialistische markt, zeker in het topsegment, is een belangrijke rol weggelegd voor landelijke specialisten als KroesePaternotte, B&O, Bettings en Jacob van der Meij. Dat zijn lokale specialisten die misschien nog wel sterker zijn op de huurdersmarkt dan de Angelsaksische partijen. Internationale adviseurs als Cushman & Wakefield zijn daarbij geen directe concurrent, maar vooral een partij die nieuwe relaties naar Nederland brengt.

Bron: PropertyNL

Meer weten over dit onderwerp?

Van der Sande VanOpstal nummer één in verhuuropdrachten
Peter-Paul Verhoeven MRICS/RT
Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie