Schorsmolenstraat 11 , 4811 VN, Breda

  € 67.500 p.j.
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.

  Omschrijving

  Naast het voormalige klooster in het centrum van Breda komt een bijzondere ruimte beschikbaar voor verhuur. Het betreft de voormalige kapel met een aantal achtergelegen ruimtes. Het pand is in het verleden gebouwd als kapel en kenmerkt zich door een zeer hoog plafond...

  Toon meer

  Kenmerken

  Downloads

  Naast het voormalige klooster in het centrum van Breda komt een bijzondere ruimte beschikbaar voor verhuur. Het betreft de voormalige kapel met een aantal achtergelegen ruimtes. Het pand is in het verleden gebouwd als kapel en kenmerkt zich door een zeer hoog plafond en glas in lood ramen.

  Het pand is gelegen binnen het Singelgebied van Breda en daardoor uitstekend bereikbaar. Op dit moment zijn er concrete plannen voor het klooster. Aan de achterzijde van het pand is een tuin met monumentale status gelegen.
  Eigenaren van het complex zijn op zoek naar een passende invulling. Op dit moment heeft het pand een maatschappelijke bestemming.

  LOCATIE

  Omgevingsfactoren
  Het pand is gelegen aan de westzijde van het centrum, binnen het Singelgebied. De omgeving kenmerkt zich door een mix van wonen, winkels, horeca en maatschappelijke voorzieningen.

  Bereikbaarheid
  Het pand is zeer goed bereikbaar. Middels diverse uitvalswegen, waaronder de Lunetstraat, zijn de snelwegen goed bereikbaar. In de directe omgeving zijn enkele bushaltes gelegen en ook het station ligt binnen redelijke afstand.

  Parkeren
  In de directe omgeving zijn diverse parkeerterreinen gelegen. In overleg met verhuurder kunnen eventueel enkele parkeerplaatsen worden aangeboden.

  OBJECTGEGEVENS

  Indeling
  Het pand bestaat uit een grote kerkzaal, met een kleine verdieping, bereikbaar middels een trap ontsloten vanuit de kerkzaal. Aan de achterzijde van het pand zijn een drietal ruimtes gelegen die ingezet kunnen worden als ondersteunende ruimtes ten behoeve van de kerkzaal. In deze ruimtes zijn op dit moment een pantry en toilet gelegen.
  Middels een gang aan de oostzijde van het pand is de kerk bereikbaar via een zij-ingang.

  Oppervlakte
  De ruimte die wordt aangeboden heeft een BVO van ca. 540 m². Deze oppervlakte is niet middels een meetstaat vastgesteld en hier kunnen niet direct rechten aan worden ontleend. Deze meters zijn verdeeld over de navolgende ruimtes:
  - Kerkzaal: ca. 356 m²
  - Secundaire ruimtes: ca. 155 m²
  - Balkon: ca. 29 m²

  Opleveringsniveau
  Het pand wordt opgeleverd in huidige staat. Onder meer betekent dat de navolgende voorzieningen aanwezig zijn:
  - steenachtige vloeren;
  - stucplafonds;
  - diverse wandafwerkingen;
  - CV met radiatoren;
  - deels glas-in-lood ramen;
  - eenvoudige pantry;
  - badkamer met douche, toilet en vaste wastafel.

  De meeste kerkelijke zaken zijn uit het pand verdwenen. De aanwezige zaken dienen met respect gehandhaafd te blijven.
  In overleg met verhuurder is het mogelijk aanpassingen te doen aan de binnenzijde van het gebouw.

  Bestemmingsplan
  Het pand heeft de bestemming “maatschappelijke voorzieningen”. Dit betekent dat het mag worden gebruikt voor onder meer de navolgende zaken:
  voorzieningen inzake welzijn, volksgezondheid (medisch en paramedisch), cultuur, religie, verenigingsleven, onderwijs, openbare orde en veiligheid, openbaar bestuur, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen en daarmee gelijk te stellen bedrijven of instellingen.

  Voor afwijkende bestemmingen is het aan te bevelen contact op te nemen met de gemeente Breda.

  Energielabel
  Het pand beschikt niet over een energielabel.

  HUURGEGEVENS

  Huurprijs
  De huurprijs bedraagt € 67.500,-- per jaar, exclusief BTW.

  Servicekosten
  De servicekosten worden nader bepaald.

  Huurtermijn
  Minimaal 5 jaar met verlengingsmogelijkheden.

  Indexering
  Jaarlijkse indexering op de gebruikelijke wijze per ingangsdatum huurovereenkomst, voor het eerst 1 jaar na ingangsdatum van de huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks huishoudens totaal (2015 = 100), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  Zekerheidsstelling
  Bankgarantie ter grootte van drie maanden huur + servicekosten, inclusief BTW.

  BTW
  Er wordt voor BTW geopteerd.

  WWFT
  Op basis van de WWFT zijn wij gehouden om een onderzoek in te stellen naar uw identiteit en/of de identiteit van de UBO van uw organisatie.

  Overige bepalingen
  De huurovereenkomst wordt opgemaakt op basis van het meest recente standaard ROZ-model en de daarbij behorende Algemene Bepalingen.

  Deze informatieverstrekking is geheel vrijblijvend. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie wordt verstrekt zonder enige verantwoordelijkheid voor eventuele onvolledigheden en/of onjuistheden.

  Toon meer

  Algemeen

  Huurprijs € 67.500 p.j.
  Servicekosten BTW belast Nee
  Status Beschikbaar

  Bouw

  Hoofdfunctie maatschappelijk vastgoed
  Bouwjaar 1889
  Bouwvorm Bestaande bouw

  Locatie

  Adres Schorsmolenstraat 11
  Plaats Breda
  Provincie Noord brabant
  Land Nederland
  Ligging

   Bedrijfstakken in

   Ontdek het maatschappelijk vastgoed

   Schorsmolenstraat 11, 4811 VN, Breda

   Locatie

   Schorsmolenstraat 11, 4811 VN, Breda

   Schaduwwijzer

   Vragen over dit pand?
   Maak een afspraak via onze online tool.