Open Huizen Dag Maart 2019 | Breda en omgeving

Geschreven door Robbin Trumpi RM/RT op 5 april 2019

Op zaterdag, 30 maart, was het alweer de 22ste editie van de Nationale Open Huizen Route die twee keer per jaar gehouden wordt in Breda en omgeving.

Een perfecte dag in de woningmarkt voor zowel kopers als verkopers. Op deze dag kunnen woningzoekenden zich goed oriënteren en meerdere woningen op dezelfde dag zien ter vergelijking.

De woningmarkt staat de afgelopen paar jaar regelmatig in de spotlights, mede door de snelheid waarop sommige woningen worden verkocht. Woningzoekenden hebben soms niet eens de kans om een twee bezichtiging in te plannen, voordat ze al een bod uit “moeten” brengen. Daarnaast is het vergelijkingsmateriaal qua huizen ook minimaal, historisch gezien. De Open Huizen Route biedt de mogelijkheid om in één dag meerdere woningen te zien, zodat woningzoekenden zich beter kunnen oriënteren. Ook is er een grote groep woningzoekenden die weinig tijd heeft en/of de stap niet snel maakt om een bezichtiging in te plannen. Voor deze groep is de Open Huizen Route natuurlijk ook een ideale een laagdrempelige manier om toch een aantal woningen te bezichtigen.

Voor de verkopers is het de ideale manier om meerdere mensen op een dag naar de woning te trekken. De verkopers kunnen de bezoekers goed de ruimte geven om de woning rustig te bezichtigen en eventuele vragen beantwoorden waar nodig. Bij moeilijke vragen en/of eventuele biedingen kunnen de verkopers dit natuurlijk gewoon bespreken met de makelaar. Onze makelaars nemen ten slotte ook nog met iedereen contact op die een woning heeft bezichtigd op deze dag. Op deze manier hoeft de woningzoekende niet direct te schakelen met de verkoper, wat voor beide partijen vaak prettiger is. Op het einde van de Open Huizen Route komen al onze deelnemende verkopers bij ons op kantoor om alle gegevens af te geven. Op deze manier kunnen wij dezelfde dag nog contact opnemen met de deelnemende kijkers. Daarnaast kunnen de verkopers onder het genot van een hapje en een drankje bij ons op kantoor ervaringen uit wisselen.

Het aantal bezoekers van de Open Huizen Route lag deze editie bij ons kantoor gemiddeld boven de 6 per bezochte woning. Het landelijk gemiddelde lag dit jaar op ca. 5 bezoekers per bezochte woning, waarbij dit in 2017 en 2018 iets lager lag met gemiddeld tussen de 4 en 5 bezoekers per bezochte woning. Gekeken naar de cijfers blijkt dat het aantal deelnemers qua woningen de afgelopen jaren minder wordt, maar het gemiddeld aantal bezoekers meer wordt. Het blijft ten slotte een laagdrempelige en leuke manier om op één dag meerdere woningen te bezichtigen! Op naar de volgende Open Huizen Route welke zal plaatsvinden op zaterdag 5 oktober 2019!

Open Huizen Dag Maart 2019 | Breda en omgeving
Robbin Trumpi RM/RT
Neem contact op met Robbin

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
Bekijk overzicht