Verkopen wederom gedaald in Q1 2022

Breda, 13 april 2022

Het aantal verkopen bereikte het laagste punt voor een eerste kwartaal sinds jaren. De aanleiding voor deze daling is zowel het gebrek aan keuzemogelijkheden voor woningzoekers als minder nieuwbouwwoningen.

Breda
649 woningen zijn verkocht in Q1 2022, dit zijn 47 verkopen minder dan vorig jaar. Tussen de woningtypen bestaat een aanzienlijk prijsverschil: kopers betaalden gemiddeld € 4.240 per m² voor een appartement en € 3.900 per m² voor een woonhuis.


Etten-Leur
Van de momenteel beschikbare woningen betreft maar liefst 32% nieuwbouw. Verkopers vonden in het afgelopen kwartaal gemiddeld in 20 dagen een koper voor hun woning, nooit eerder was deze periode zo kort. Etten-Leur is een populaire locatie onder woningzoekers uit Breda, in 2021 is maar liefst 1 op de 5 kopers afkomstig uit deze gemeente.

Deze analyse, samen met nog veel meer informatie, is te vinden in de kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2022 van Van der Sande Makelaars (partner in Dynamis).

Verkopen wederom gedaald in Q1 2022
Pieter Ahsman RM/RT
Neem contact op met Pieter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Woningmarkt Update: Breda & Etten-Leur Q3 2023

Woningmarkt Update: Breda & Etten-Leur Q3 2023

Breda, 9 oktober 2023 Historisch lage woningaantallen en opvallende trends in prijzen en nieuw aanbod. Breda Nooit eerder stonden...
Woningaanbod monitor 28 september

Woningaanbod monitor 28 september

In samenwerking met onze partner Dynamis Research & Consultancy publiceren wij tweewekelijks, de aanbodmonitor voor bestaande woningen in 
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie