“Heel mooi om te zien hoe betrokken ze allebei waren.”

Aan- en verkoop via Van der Sande Makelaars.

Een vrijstaande woning met geschakelde garage in de wijk Princenhage in Breda. Richard Oerlemans en zijn vrouw Saskia hebben er jaren met plezier gewoond. Toch waren ze nu toe aan iets nieuws. “Onze jongste is net het huis uitgegaan, dan kom je toch in een nieuwe levensfase terecht.”

Een woonhuis, geen appartement. En dan het liefst in het centrum van Breda. Met die opdracht kwamen Richard en Saskia bij Van der Sande makelaars. “We belanden dan wel in een nieuwe levensfase, voor een appartement vinden we onszelf nog te jong”, aldus Richard.

Raak geschoten

Na een bezichtiging of tien was het raak. “Onze aankoopmakelaar Casper Middelhoff belde en zei ‘dit is iets voor jullie’. We waren al even aan het zoeken, deze keer was het raak. We waren direct verliefd. Een huis van bijna 300 vierkante meter mét een tuin en dat middenin het centrum. Dat is zo uniek, dat kom je maar één keer tegen. We moesten er wel voor gaan.”

Toen de aankoop rond was, moest er gekeken worden naar de verkoop van hun eigen woning. Verkoopmakelaar Pieter Ahsman mocht die taak op zich nemen. De verkoop verliep naar volle tevredenheid, vertelt Richard. “Van der Sande heeft alles geregeld; de fotograaf, de brochure en berichten op sociale media. Al voordat ons huis op Funda stond, kwamen er meerdere kijkers. Toen het op Funda kwam liep het helemaal storm.”

Groepsapp met de makelaars

In twee weken tijd werden er zo’n twintig bezichtigingen ingepland. “Van der Sande probeerde alle kijkers zoveel mogelijk op dezelfde dag te laten komen. Zodat we niet iedere dag ons hele huis op hoefden te ruimen.” Om snel te kunnen overleggen creëerden aankoopmakelaar Casper en verkoopmakelaar Pieter een groepsapp. “Heel mooi om te zien hoe betrokken ze allebei waren.”

Twee weken later was het huis van de familie Oerlemans al verkocht onder voorbehoud. “Dat hadden we niet helemaal verwacht. We wisten natuurlijk dat huizen in de startersklasse hard gaan, maar onze woning zat in een hogere prijsklasse. We dachten dat het wel twee à drie maanden zou duren.”

Goede ervaringen

De dienstverlening van Van der Sande Makelaars tijdens zowel de aan- als verkoop van het huis was volgens verwachting. Richard: “We hebben al eerder samengewerkt met Van der Sande. Zowel zakelijk als privé. Ik heb via hen een aantal beleggingspanden aangekocht. Daarnaast hebben we de appartementen voor de kinderen via hen gekocht. We kenden de gezichten dus al en hadden goede ervaringen.”

Voor de verkoop van een huis zou Richard absoluut weer opnieuw voor Van der Sande kiezen. “Ik zou deze makelaar zeker aanraden. Sterker nog, dat heb ik al gedaan. Onze buren wilden verkopen en vroegen ons ‘wat zou jij doen’. Zij kozen ook voor Van der Sande.” Op hun nieuwe stulpje moeten Richard en Saskia nog even wachten. “Op 3 februari krijgen we de sleutel. Daar kijken we ontzettend naar uit.”

Quote: “We hadden niet verwacht dat het zo snel zou gaan”

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
Bekijk overzicht