BLOG | Tips om jouw huis sneller te verkopen.

Hoe maak ik mijn huis verkoopklaar?

Na lang wikken en wegen heb je besloten om je woning te gaan verkopen of wellicht heb je zelfs al jouw nieuwe droomwoning gekocht. Maar hoe maak je nu jouw woning verkoopklaar? Je wilt niks liever dan dat je woning snel verkocht wordt voor de beste prijs. Hieronder geven wij een aantal tips:

Is jouw huis al opgeruimd?


Door de jaren heen verzamel je heel veel spullen. Een verhuizing is dan ook het ideale moment om je spullen uit te zoeken en weg te doen wat weg kan. Berg je spullen alvast op wat je niet meer nodig hebt en creëer meer ruimte in je woning. Een ruime woning zonder al teveel spullen verkoopt makkelijker dan een heel vol huis. Voor de kijkers wordt het makkelijker om door de woning heen te kijken en denkbeeldig al in te richten naar eigen smaak. Heb jij een open boekenkast in jouw woonkamer staan? Zorg ervoor dat hier niet teveel tierelantijntjes instaan maar houd het rustig en strak.

Een verzorgde tuin is heel belangrijk voor de verkoop van jouw woning.

De eerste indruk van de woning is erg belangrijk. Jouw woning wordt gevonden op Funda en potentiële kijkers worden al helemaal enthousiast van de woningpresentatie. What’s next? Een rondje rijden door de wijk en even langs de woning om te kijken hoe het er in het echt uitziet voordat er een bezichtiging in wordt gepland. De potentiële kijker ziet als eerste de voortuin, is de tuin onverzorgd dan zal de kijker wellicht nog een keer nadenken om een bezichtiging in te plannen. Een verzorgde tuin wekt meer interesse op om ook even een kijkje binnen te nemen en binnen no time is de bezichtiging ingepland.

Persoonlijke spullen, misschien toch even verplaatsen?


Niks is zo leuk om een familiefoto in de woonkamer aan de muur te hangen of in dat ene lijstje op de kast. Of wat dacht je van dat ene knutselwerkje van jouw kinderen? Voor jullie als bewoners is dat erg leuk, maar voor kijkers is dat minder interessant. Probeer een zo neutraal mogelijke sfeer te creëren door persoonlijke spullen op te bergen zodat het voor kijkers makkelijker wordt om door de woonsituatie heen te kijken en hun eigen sferen al te kunnen proeven.

Klein onderhoud in de woning is toch echt heel belangrijk voor jouw verkoop.


Verkoop jij een instapklare woning? Dan trek je een doelgroep aan die het liefst nog zo min mogelijk aan de woning hoeft te doen. Zit dat ene plintje los of een plek van een lekkage? Overweeg dan om deze problemen te verhelpen voor je het huis verkoopt. Voor deze doelgroep wordt het dan aantrekkelijker om voor jouw woning te kiezen.

Neutrale kleuren in jouw eigen huis.


Ieder heeft zijn eigen smaak. Maar twijfel jij nog of je dat ene gele muurtje moet gaan witten? De kans is groter dat je meer potentiële kijkers lokt als dat muurtje toch wit is. Voor sommige kijkers is het lastig om in te beelden wat voor effect een kleur op de muur kan hebben. Vind jij het niet erg om het te witten? Overweeg dan zeker om het te doen.

Is jouw huis verkoopklaar? Een van onze makelaars komt graag geheel vrijblijvend een keer bij jou langs om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen voor de verkoop! Maak hier jouw afspraak.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
Bekijk overzicht