BLOG | Behoor jij tot 1 van de gelukkige en zijn jullie in blijde verwachting?

Wist je dat in de donkere maanden de meeste baby’s worden verwekt?

Behoor jij tot 1 van de gelukkige en zijn jullie in blijde verwachting, maar is je huis net te klein of zoek je gewoon meer ruimte, tuin of echt een gezinswoning, dan is de meest logische volgende stap VERHUIZEN! Laten wij nu net hier een paar (5) praktische tips voor je op een rijtje willen zetten, zodat jullie voorbereidend op pad kunnen en jullie iets meer kunnen genieten van wat er echt toe doet, SAMEN ZWANGER ZIJN.

1. Hypotheekverstrekkers

Dat het een koopwoning moet gaan worden, daar ben je al over uit. En nu? Op zoek naar een hypotheek dan maar. Dat is niet eenvoudig, want er zijn veel verschillende aanbieders. Het is daarom raadzaam om met een hypotheekverstrekker te praten. Het gaat per slot van rekening niet om een paar tientjes die je wil lenen. Bereid jezelf goed voor op het gesprek. Denk ook alvast na hoeveel uur je beiden wil gaat werken. Met een kleine kan het voorkomen dat het aantal uur en dus de hoogte van het inkomen daalt. Op internet staat een aantal handige tools waarmee je alvast een indicatie van de hoogte van de hypotheek kunt opvragen. Dan kom je niet helemaal blanco voor de hypotheekadviseur te zitten.

Bij Van der Sande Makelaars kan Mark van Dongen (Hypotheekshop) jullie met raad en daad bijstaan in het financiële inzicht.

2. Woonwensen

Nu de hoogte van de hypotheek is bepaald en kun je op zoek naar je droomhuis. Een van de redenen dat je wilt verhuizen is de gezinsuitbreiding. Daar houd je ook rekening mee in de zoektocht. Er zijn veel factoren waaraan gedacht kan worden. De buurt kan een bepalende factor zijn bijvoorbeeld. Is het een kindvriendelijke, autoluwe buurt met veel groenvoorzieningen? Zijn er eventueel scholen in de buurt en is er voldoende ruimte om te spelen? Maar ook de grootte van het huis is belangrijk. Wie weet hoeveel kinderen er nog volgen na de eerste. Rekening houden met de toekomst is daarom belangrijk wanneer je een definitieve keuze maakt. Maak een lijst met woonwensen, waarbij je dus niet alleen naar het huis zelf kijkt, maar ook omgevingsfactoren meeneemt in de overweging. Krijg je hier zelf niet goed inzicht in, dan helpen we je graag.

Onze aankoopconsulent doet dit dagelijks en kan jullie hierbij helpen.

3. Verzekeringen

Naast de hypotheek zijn ook de woonwensen nu aardig in kaart gebracht. Vergeet dan vooral ook niet de verzekeringen. Waarschijnlijk ben je al in het bezit van een aantal verzekeringen. De kans dat deze veranderen op het moment dat je groter gaat wonen, is aanzienlijk. Denk aan een inboedelverzekering bijvoorbeeld, maar ook aan een opstal- en overlijdensrisicoverzekering. Vergeet ook niet het kind, als het zover is, aan te melden bij de verschillende verzekeraars. Verzekeren is goed, belangrijk zelfs. Over verzekeren daarentegen is zonde. Verdiepen in de materie is daarom goed en sluit pas een verzekering af op het moment dat deze op uw gezinssituatie van toepassing is.

4. Een tussenoplossing

Met het krijgen van een kindje komen er al genoeg onzekerheden op je af. Vraag jezelf af of je tot het laatste moment wilt doorzoeken naar een geschikt huis. Wellicht is het prettiger om eerst een tussenoplossing te zoeken, door bijvoorbeeld te huren. Overhaaste beslissingen maken als je een huis koopt is niet prettig. Ook omdat er daarna nog een verhuizing op je af komt.

Ook daar hebben wij bij Van der Sande de juiste mensen voor. Wij helpen je graag voor een (tijdelijke) huurwoning.

5. Begeleiding bij het zoeken

Er komt dus veel bij kijken, maar je kunt wel geholpen worden. Bijvoorbeeld door een aankoopmakelaar. Die de buurt kent, de scholen en de leukste speeltuinen. Wel is er veel verschil in begeleiding van aankoopmakelaars. Kijk daarom goed of de makelaar zich ook aan je situatie kan aanpassen. Wist je bijvoorbeeld dat het bij Van der Sande Makelaars niet uit maakt hoe lang jij naar een huis zoekt? Of jij nu tijdelijk beslist om in een huurhuis te wonen of niet, wij zoeken net zo lang met je mee totdat we een fijn huis hebben gevonden waar de wieg past en de kleine spruit in de tuin kan spelen.

Neem gerust contact met ons op als je hier vragen over hebt. Alle makelaars bij Van der Sande Makelaars kunnen hierbij helpen.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
Bekijk overzicht