‘Dankzij Van der Sande vond ik de woning die ik zocht’

Een kleine karakteristieke woning met een tuin, aan de rand van het centrum van Breda. Dat was de grote wens van Danny Linssen. Hij schakelde Van der Sande Makelaars in als aankoopmakelaar. Met succes!

“Mijn appartement wilde ik graag verruilen voor een huis met tuin, bij voorkeur een iets oudere woning met karakter in de wijk Zandberg of daar tegenaan”, vertelt Danny. Tijdens zijn zoektocht kwam hij er al snel achter dat hij niet de enige was met deze woonwensen. “Als ik een geschikte woning op Funda tegenkwam, was ik of te laat of waren er andere geïnteresseerden die meer boden.”

Tijd voor actie, vond Danny. En dus zocht hij contact met Van der Sande om voor hem als aankoopmakelaar op te treden. “Mijn huidige appartement heb ik via Van der Sande gekocht. Het contact was goed en de aankoop verliep heel prettig, dus was het voor mij vanzelfsprekend dat ik deze makelaar weer inschakelde.”

Op huizenjacht De eerste afspraak was een intakegesprek. Danny had zelf een wensenlijst opgesteld, zowel wat betreft de toekomstige woning als de locatie. “Tijdens dit gesprek legde Van der Sande mij een aantal huizen voor om zo verder af te tasten wat ik precies zocht en wat mij aansprak. In de periode die volgde kreeg ik regelmatig bericht per mail of via WhatsApp over mogelijke woningen. Ik kon meteen reageren en als er een interessant huis bij zat, regelde Van der Sande meteen een bezichtiging.”

Na een aantal woningen te hebben bekeken, kwam dit voorjaar het huis voorbij dat aan alle wensen voldeed. “Het had alles wat ik zocht. En laat het nu ook nog schuin tegenover mijn appartement liggen! De locatie was dus in ieder geval goed. In mijn straat staan diverse leuke huizen waarvan ik altijd al dacht ‘hier zou ik best willen wonen’.” In korte tijd alles snel geregeld Vanaf dit moment ging het opeens snel. Danny deed een bod, dat werd geaccepteerd en dus kon hij zijn eigen appartement in de verkoop zetten. “De verkoop heeft Van der Sande voor mij verzorgd. Ook heb ik via hen de hypotheek geregeld. Door alles bij ze onder te brengen, werden de trajecten goed op elkaar afgestemd en verliep het soepel. Dat is heel prettig. Van der Sande schakelt snel, ze denken goed mee en iedereen op kantoor is goed op de hoogte.”

“Er was veel animo voor mijn appartement. Van der Sande plande drie volle kijkdagen in. Binnen een week was het verkocht. Wat ik erg fijn vond was dat ze mij goed op de hoogte hielden van de bezichtigingen. En ook met de biedingen hebben ze mij goed geadviseerd. Het contact is informeel, met humor maar tegelijkertijd ook zakelijk. Wat ik vooral ook erg prettig vond, was dat ze het voortouw namen in de hele afwikkeling van de nodige formaliteiten. Denk aan de notaris, bankgaranties, taxatie, bouwkundig rapport en dergelijke. In korte tijd moest er veel geregeld worden. Dan is het fijn dat je een makelaar hebt die dit voor je regelt en je zorgen uit handen neemt.”

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
Bekijk overzicht