De 5 alternatieven voor het Ginneken

Geschreven door Pieter Ahsman RM/RT op 21 mei 2024

Breda kent veel mooie wijken en buurten om te wonen. De wijk Ginneken, in het zuiden van Breda, is misschien wel de meest gewilde wijk van de stad. Een centrale locatie, veel voorzieningen in de omgeving, een fijn woonmilieu, mooie panden met authentieke kenmerken en dicht bij de natuur. Het Ginneken heeft het allemaal. Dit zie je ook terug in de prijs voor woningen in de wijk. Gemiddeld kost een woning in het Ginneken 5.003 euro per vierkante meter. En daarom zetten we vijf mooie, beter betaalbare, alternatieven voor het Ginneken op een rij.

Alternatief 1: Overakker

De buurman van het Ginneken. Voor wie graag in het zuiden van Breda wil wonen is de wijk Overakker een goede optie. De locatie in de stad is vergelijkbaar met het Ginneken. De woningen zijn over het algemeen minder oud, dus je levert waarschijnlijk wat in op karakteristieke elementen. Maar met een gemiddelde prijs van 3.986 euro ligt de prijs ruim duizend euro lager dan in het Ginneken.

Alternatief 2: Sportpark

Wil je niet inleveren op die karakteristieke elementen? Dan is de wijk Sportpark aan te raden. Een jaren 30 wijk die dicht bij het stadscentrum ligt. Ook vanuit hier ben je op de fiets zo in het Mastbos of het natuurgebied bij St. Joost. Er is in de wijk genoeg groen, er zijn speeltuintjes en scholen. De vierkante meter prijs in Sportpark is gemiddeld 4.298 euro. Ook een flink stuk lager dus dan in het Ginneken.

Alternatief 3: Belcrum

De jonge, hippe versie van het Ginneken? Belcrum en Ginneken hebben best wat gemeen. De sfeer, uitstraling en het bouwjaar van woningen komt goed overeen. Een groot verschil met het Ginneken is vooral de gemiddelde leeftijd van de inwoners. Het gros van de mensen (66%) in Belcrum is jonger dan 44 jaar, terwijl in het Ginneken meer dan de helft (51%) van de inwoners juist ouder is dan 45 jaar. In Belcrum betaal je gemiddeld 4.107 euro per vierkante meter voor een woning.

Alternatief 4: Princenhage

Stiekem hebben Princenhage en het Ginneken veel overeenkomsten. Beide zijn 'een dorp in de stad' met een eigen dorpsplein. En zeker rondom dat dorpsplein in Princenhage, de Haagsemarkt, staan veel karakteristieke woningen. Daar waar in het Ginneken vooral (oudere) gezinnen en mensen met uitwonende kinderen wonen, is dat in Princenhage een stuk diverser. Met een gemiddelde prijs per vierkante meter van 3.678 euro is het een interessant alternatief.

Alternatief 5: Brabantpark (Loopschansstraat en omgeving)

Heerlijk ruim wonen in een kindvriendelijke buurt, dicht bij de binnenstad en dus centraal gelegen in de stad. Maar toch erg rustig. De woningen aan de Loopschansstraat zijn gebouwd in 1930 en vol karakter. Ook in de straten er omheen (Antiloopstraat, Tuinbouwlaan) woon je erg sfeervol. De gemiddelde vraagprijs in de wijk Brabantpark is 3.850 euro per vierkante meter. Ook zeker het overwegen waard dus.

*Bedragen die in dit artikel worden genoemd komen van het CBS.

Updates over de huizenmarkt in Breda

Vond je dit een interessant artikel? Ben je benieuwd hoe de huizenprijs zich ontwikkelt? Meld je dan hier aan voor onze updates en mis niets over de huizenmarkt in Breda.

De 5 alternatieven voor het Ginneken
Pieter Ahsman RM/RT
Neem contact op met Pieter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Veel woningen voor de markt uit verkocht? Zo zit het echt

Veel woningen voor de markt uit verkocht? Zo zit het echt

De volgende uitspraak heb je de afgelopen maanden op een verjaardag vast eens iemand horen doen: 'Als een woning op Funda komt, ben je eigenlijk al te laat'. Woningen worden vaak...
Huizenprijs Breda in jaar tijd met 12 procent gestegen

Huizenprijs Breda in jaar tijd met 12 procent gestegen

De prijs van een koopwoning in Breda lag in april van dit jaar 12 procent hoger dan in april 2023. Dit blijkt uit cijfers van het NVM, opgesteld door Dynamis in opdracht van Van der Sande...
Bekijk overzicht