'Geen enkel ander huis in Breda gaf ons dit gevoel'

Van opknapper naar droomwoning.

Toen Mariska Peek de vooroorlogse rijtjeswoning aan de Doctor Batenburglaan voor het eerst binnentrad, zag ze het niet zitten. “Het was zowat een bouwval.” Maar met suggesties van makelaar Jan-Joost van Dijk voor de verbouwing én een rondleiding in zijn eigen huis (hij woont immers aan dezelfde straat) begonnen de ideeën te stromen. “We deden het bod aan zijn keukentafel."

Mariska Peek en Marco Klaassen wonen zeer afgelegen, nabij Willemstad, in een grote verbouwde woonboerderij. “Onze kinderen zijn inmiddels uit huis en we hebben veel te veel ruimte. We zochten dus een kleinere woning, het liefst in Breda. Daar wonen namelijk vier van onze vijf kinderen.” Na alle rust die het stel gewend is zagen ze het centrum niet zitten. “We schrokken wel een beetje van alle hectiek in de stad. Die drukte zijn we niet gewend.” Toen merkte Marco de rijtjeswoning aan de rand van Breda op. “Wat een weids uitzicht! Je loopt vanaf het huis direct het Mastbos in, en toch ben je maar tien minuten van het centrum af. De perfecte locatie. Geen enkel ander huis gaf ons dat gevoel.


Ruimte voor familie.

Een andere belangrijke voorwaarde voor het nieuwe huis was dat de grote eettafel zou passen. “Wanneer onze kinderen en kleinkinderen op bezoek komen moet iedereen een plaats hebben. Hierdoor vielen veel woningen af, ondanks dat ik elke dag op Funda keek”, vertelt Mariska.


Op bezoek bij Van der Sande Makelaars.

Marco en Mariska hadden nu de ideale locatie én genoeg ruimte gevonden. Maar de woning was nog niet perfect. “Er moet rigoureus verbouwd worden. Bijna alles is verouderd. Ondanks alle ideeën van JanJoost voor de woning, kon ik tijdens de bezichtiging moeilijk door het aanwezige interieur heenkijken. Hij vertelde dat hij in dezelfde straat woont en stelde voor om daar een kijkje te nemen. Wij mochten rondkijken, terwijl hij zijn lunch bereidde. Ik zag éíndelijk wat het kon worden. Daarna was de beslissing snel gemaakt; een huis op zo’n locatie blijft namelijk niet lang in de verkoop. We deden het bod nog bij JanJoost aan de keukentafel.”


Denken in mogelijkheden.

Jan-Joosts inzicht werd zeer gewaardeerd. “Hij had veel praktische tips, van het veranderen van de inrichting tot de aannemers aan toe. En heel uitzonderlijk dat hij ervoor open stond om ons rond te leiden in eigen huis. Jan-Joost was eerlijk over het huis en de omgeving. Zo weten we goed wat we kunnen verwachten. Hij heeft ons echt weten te overtuigen. Ik grapte achteraf nog ‘kan ik hem er niet bij kopen?’.” Het verkooptraject hebben ze als zeer prettig ervaren, alles verliep snel en duidelijk. “Nou hebben we al eerdere ervaringen met Van der Sande, uitsluitend positief.”


Compleet vernieuwd.

Marco en Mariska maken zich ondertussen klaar voor de rigoureuze verbouwing. “Alles moet gestript worden. We zijn onder meer van plan de badkamer een verdieping hoger te bouwen, een palletkachel te laten installeren en een serre met industriële look aan te bouwen. Het duurt waarschijnlijk maanden voor alles klaar is, maar we kijken ernaar uit. Het voordeel van zo’n woning is dat je lekker kan stoeien met de inrichting, om ‘m uiteindelijk helemaal naar je eigen hand te zetten.”


Vooruitzicht in ons nieuwe huis.

Het stel kijkt ernaar uit weer in een straat te wonen én op fietsafstand van alle faciliteiten in de stad. “Maar het is vooral een fijn vooruitzicht om in de buurt van onze kinderen en kleinkinderen te wonen”, vertellen Marco en Mariska verheugd.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
Bekijk overzicht