Hoe ga je om met een bezichtiging bij jouw thuis en bij een ander?

Hoe ga je om met een bezichtiging bij jouw thuis en bij een ander?

De kogel is door de kerk, jij of jullie hebben besloten om de woning te gaan verkopen. Dat is natuurlijk een spannende aangelegenheid.

Alles is in gang gezet, je hebt natuurlijk Van der Sande makelaars ingeschakeld om de woning te gaan verkopen, woning staat online en de bezichtigingen stromen binnen.
Maar nu wil je graag weten hoe je je huis het beste kunt achter laten.
Wij hebben een paar tips op een rijtje voor je gezet.

1. Een sterke geur van sigaretten of Indische rijsttafel.

De aanblik van een woning is soms niet eens de grootse afknapper, maar de geur juist wel. Sterke geur van knoflook, bepaalde kruiden of jouw sigaretje in de ochtend kan voor mensen echt een no-go zijn en gaan ze niet met jouw woning verder.

Een subtiele geur van bijvoorbeeld kaarsen of olie hebben dan wel weer een positief effect tijdens een bezichtiging. Niet alleen voor de kijkers, maar ook voor onze makelaar.

2. Neem je huisdier mee naar buiten

Ook al betekent je huisdier alles voor je, sommige mensen zijn helaas niet gesteld op (bepaalde)dieren in huis. Voor sommige mensen is het de geur (zie hierboven) of is het gewoon dat ze geen affiniteit hebben met een bepaald (huis)dier. Als het dus mogelijk is neem je trouwe viervoeter of ander dier mee of stal hem tijdelijk ergens anders onder.

3. Ruim je huis op!

Jullie wonen waarschijnlijk nog in het huis wat je te koop zet en daar mag geleefd worden, maar als je weet dat er die dag bezichtigingen zijn dan is het wel aan te raden om je kopje in de vaatwasser te zetten, je onderbroek in de wasmand te doen en de schone was in de kast ligt.

Ook is het voor de kijkers altijd aangenaam dat het binnen lekker warm is, dus ook al ben jij de hele dag aan het werk de verwarming mag je toch aan doen.

Ga jij je woning verkopen, maar ben je zelf ook nog op zoek naar een woning dan kan Van der Sande Makelaars je natuurlijk ook helpen. Je kunt 1 van onze (aankoop)makelaars inschakelen om je te laten begeleiden tijdens het aankoopproces. Toch hebben wij alvast wat tips op een rijtje gezet als je een woning gaat bekijken.

1. Wat kan je financieel?

Voor dat je naar een woning gaat kijken is het handig om te weten wat je financiële ruimte is. Vraag hiervoor vrijblijvend een gesprek aan via Van der Sande Makelaars – Hypotheekshop.

Zo kom je er snel achter wat financieel haalbaar is voor jouw droomwoning.

2. Iemand meenemen.

Hierboven had ik het natuurlijk al over dat je ons kunt inschakelen als aankoopmakelaar, wij gaan dan graag met je mee naar een bezichtiging en adviseren je over de woning en letten op dingen waar jij misschien met een roze bril naar kijkt.

Ga je alleen een huis kopen of kan je partner niet mee met een bezichtiging dan is het altijd handig om ook nog iemand mee te nemen die al vaker een huis heeft gekocht, bijvoorbeeld je ouders of een goede vriend.

3. Neem de tijd!

Ook al is de markt op dit moment iets wat overspannen neem wel de tijd die de makelaar ook voor je hebt ingepland. Het kan zomaar zijn dat je niet eens de mogelijkheid krijgt om de woning voor een tweede keer te bezichtigingen. Laat je niet opjagen en pak ook een momentje alleen door de woning, indien mogelijk.

4. Stel vragen.

Verzamel van te voren al zoveel mogelijk vragen waarover je duidelijkheid wilt, zo kom je achteraf niet voor verassingen te staan.

Bijvoorbeeld van wie het heg is in de tuin, want als die van de buren is mag je die niet zomaar weghalen als die niet naar wens is. Ook altijd handig om te weten in deze tijd is hoe de verkoopprocedure is/loopt.

Wil je meer tips of duidelijkheid hoe het allemaal in zijn werk gaat, schroom dan niet om telefonisch contact met ons op te nemen.
Wij zijn je graag van dienst!

Hoe ga je om met een bezichtiging bij jouw thuis en bij een ander?
Jan-Joost van Dijk RM/RT
Neem contact op met Jan-Joost

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie