Hoe voorkom ik woninginbraak?

Geschreven door Robbin Trumpi RM/RT op 19 december 2023

Om inbraken bij een woning te voorkomen, kun je verschillende maatregelen nemen om de veiligheid te verbeteren. Hier zijn enkele tips:

 1. Installeer goede sloten: Gebruik stevige sloten op deuren en ramen. Overweeg anti-inbraaksloten met het SKG-keurmerk. Vergeet ook niet de deur van de garage of schuur.
 2. Versterk deuren en kozijnen: Zorg voor sterke deuren en kozijnen. Een deur met een meerpuntsslot en een veiligheidsbeslag is een goede keuze.
 3. Raambeveiliging: Plaats raambomen of speciale sloten op ramen om ze extra te beveiligen. Zorg ervoor dat ze van binnenuit geopend kunnen worden in geval van nood.
 4. Goede buitenverlichting: Verlicht de omliggende gebieden van je huis met bewegingssensoren en timerlampen. Dit schrikt potentiële inbrekers af.
 5. Veiligheidsglas: Overweeg veiligheidsglas voor ramen, vooral bij kwetsbare locaties zoals deuren met glas.
 6. Alarmsysteem: Installeer een alarmsysteem dat deuren en ramen bewaakt. Zorg ervoor dat het systeem wordt geactiveerd wanneer je niet thuis bent.
 7. Camerabewaking: Beveiligingscamera's kunnen zowel preventief werken als bewijsmateriaal leveren in het geval van een inbraak.
 8. Laat het bewoond lijken: Zorg ervoor dat je huis er bewoond uitziet, zelfs als je weg bent. Dit kun je doen door bijvoorbeeld timers in te stellen voor lichten of de radio.
 9. Maak afspraken met buren: Spreek af met buren om elkaars woningen in de gaten te houden tijdens vakanties en om verdachte activiteiten te melden.
 10. Geen waardevolle spullen in het zicht: Houd waardevolle spullen uit het zicht van nieuwsgierige voorbijgangers. Dit geldt met name voor de begane grond.
 11. Sluit ramen en deuren altijd af: Het lijkt vanzelfsprekend, maar veel inbraken gebeuren omdat ramen of deuren niet goed zijn afgesloten.
 12. Geen informatie delen op sociale media: Wees voorzichtig met het delen van je vakantieplannen op sociale media, aangezien dit inbrekers kan informeren dat je afwezig bent.

Het implementeren van deze maatregelen kan de kans op een inbraak aanzienlijk verminderen. Het is belangrijk om zowel de binnen- als buitenkant van je huis in de gaten te houden en samen te werken met buren en lokale autoriteiten om een veilige leefomgeving te bevorderen.

Hoe voorkom ik woninginbraak?
Robbin Trumpi RM/RT
Neem contact op met Robbin

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Huis kopen in Breda? Houd in deze prijsklasse rekening met overbieden

Huis kopen in Breda? Houd in deze prijsklasse rekening met overbieden

Vorige maand publiceerde de NOS een artikel met als titel: ´Overbieden weer normaler in krappe huizenmarkt´. We doken in de cijfers om te zien wat de trend in Breda is. Wat blijkt?...
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
Bekijk overzicht