BLOG | Jouw huis verkopen in regio Breda in de zomervakantie, is dat verstandig?

Yes BIJNA zomervakantie, maar ik wil mijn huis gaan verkopen in regio Breda, is dat juist wel of niet verstandig?

De zomervakantie nadert, en alhoewel dat dit jaar anders dan anders zal zijn, is dit toch een veel voorkomende vraag. Is het wel of niet slim om mijn woning in de zomervakantie te koop te zetten?

Wij geven 9 redenen waarom ook jij jouw huis gewoon te koop kan zetten in de zomervakantie.

1. Minder concurrentie op de woningmarkt in regio Breda:

Omdat meerdere mensen hetzelfde vraagstuk hebben, maar hierover geen advies over in winnen, gaan die mensen vaak niet verkopen. Dat resulteert in minder aanmeldingen en dus minder concurrentie, waardoor jouw woning lekker goed opvalt.

2. Mensen zijn flexibeler om een huis te bezichtigen:

Op dit moment merken wij dat de mensen al flexibeler zijn (i.v.m. COVID-19), omdat ze veel vanuit huis werken, etc. Maar in de zomervakantie, waar waarschijnlijk bijna niemand (dit jaar) naar het buitenland kan, hebben de mensen nog meer de tijd om een afspraak in te plannen en dus flexibel zullen zijn om naar jouw woning te komen kijken.

3. Regio Breda staat in bloei:

De vogeltjes fluiten, vlinders fladderen rond, mooie gekleurde bloemen of de eendjes in het water, zeg nou zelf.... daar wordt iedereen toch blij van! Staat jouw huis ook nog in zo’n mooie omgeving dan is jouw woning in de zomer natuurlijk een stuk aantrekkelijker dan in de winter.

4. Er is altijd een makelaar aanwezig:

Bij Van der Sande makelaars is er voldoende bezetting en ook met vakanties houden wij rekening dat er voldoende bezetting is. Zo kunnen wij het hele jaar door onze volledige dienstverlening aanbieden!

5. Het is langer licht dus ook in jouw huis:

In de zomer is het natuurlijk langer licht waardoor je eventueel, indien nodig, langer door kunt gaan met de bezichtigingen. Of voor de mensen die graag ook willen weten hoe de woning en omgeving in de avond is.

6. Meestal is maar 20% van Nederland is op vakantie:

Dit jaar zal de zomervakantie sowieso anders dan anders zijn, maar normaliter is 20% van de Nederlanders echt op vakantie. Soms heb je een paar dagen voor of na je vakantie altijd nog een paar dagen vrij, waardoor je ook altijd nog afspraken kan inplannen.

7. De woningpresentatie van jouw huis in Regio Breda:

De zomer is het perfecte moment om foto’s te laten maken van jouw woning.
Wil je dan uiteindelijk toch niet verkopen heb ik je in ieder geval zomerse en vrolijke foto’s van jouw woning.

8. In de zomer is (bijna) iedereen blijer:

Over het algemeen zijn de mensen vrolijker en blijer in de zomer, wat natuurlijk weer een positief effect heeft op jouw woning in regio Breda.

9. Wanneer het jou uitkomt:

De beste tip van allemaal is eigenlijk dat je gaat verkopen als het jou uitkomt. Een woning verkopen kost immers tijd, energie en ruimte. Hoe de marktomstandigheden zijn heeft natuurlijk ook invloed op de verkoop. De vraag is altijd nog groter dan het aanbod, dus is het eigenlijk wel een goed moment om te verkopen, of het nou zomer is of niet.

BLOG | Jouw huis verkopen in regio Breda in de zomervakantie, is dat verstandig?

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
Bekijk overzicht