Kan je een verbouwing volledig mee financieren of juist niet?

Geschreven door Jan-Joost van Dijk RM/RT op 17 juni 2022

Wij makelaars merken dat er nogal wat onduidelijkheid heerst over het (mee)financieren van een verbouwing van een aangekochte woning. Mensen worden vaak ook bang gemaakt en/of de verkeerde informatie wordt gegeven. Ik hoor mensen regelmatig zeggen: “Als ik wil verbouwen moet ik toch cash geld inbrengen?”. Dit is zeker niet altijd het geval en ik zal je uitleggen waarom!

Wanneer krijg ik wel een financiering?

Kort door de bocht kan je stellen dat bij een totale opknapper de verbouwing vaak gewoon mee te financieren is, mits het een ‘normale’ verbouwing is. De kosten kunnen vaak 1 op 1 worden meegenomen in een taxatierapport. Het taxatierapport is waar de bank naar kijkt en het geld over/voor verstrekt.

Wanneer krijg ik geen financiering?
Het kan bijvoorbeeld niet als een bestaande keuken gewoon prima is, maar niet jouw smaak. Je hebt dan geen financiering, maar wel weer een leuke uitdaging. De nieuwe keuken draagt dan niet bij aan de waardestijging van het huis. Hierdoor zal je dus zelf (een gedeelte) dienen te financieren met eigen geld.

Het is dus wel raadzaam om dit vooraf goed te bespreken met een erkend financieel adviseur, taxateur en aankoopmakelaar. Een goede aankoopmakelaar kan daar vooraf een goede inschatting over maken.

Over Jan-Joost van Dijk RM/RT
Ik ben Jan-Joost. Samen met mijn vrouw Galit, drie prachtige kinderen en 2 labradoodles woon ik in Breda. In het dagelijkse leven ben ik makelaar bij Van der Sande. Een van de redenen dat ik mijn beroep zo geweldig vind, is dat ik het heel fascinerend vind hoe mensen zich gedragen en om daar dan langer bij stil te staan.
In mijn vrije tijd vind ik het belangrijk om te sporten. Hierdoor kom ik wel eens op leuke ideeën, om bijvoorbeeld te gaan vloggen en bloggen. Ik vind het leuk om mijn ervaringen en meningen te delen met jullie. In 2019 ben ik gestart met het geen wat mij leuk leek! En nu een paar jaar verder heb ik al een paar leuke blogs, vlogs en podcasts op kunnen nemen.
Kan je een verbouwing volledig mee financieren of juist niet?
Jan-Joost van Dijk RM/RT
Neem contact op met Jan-Joost

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Huis kopen in Breda? Houd in deze prijsklasse rekening met overbieden

Huis kopen in Breda? Houd in deze prijsklasse rekening met overbieden

Vorige maand publiceerde de NOS een artikel met als titel: ´Overbieden weer normaler in krappe huizenmarkt´. We doken in de cijfers om te zien wat de trend in Breda is. Wat blijkt?...
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
Bekijk overzicht