Kopers laten zich in Breda niet afschrikken door coronacrisis.

Kopers laten zich in Breda niet afschrikken door coronacrisis.

Geschreven door Pieter Ahsman RM/RT op 23 juli 2020

De dynamiek op de Bredase woningmarkt lijdt niet onder de coronacrisis. In het tweede kwartaal van 2020 bereikte het aantal verkopen het hoogste punt sinds 2016 en daarnaast nam het aantal keuzemogelijkheden voor woningzoekers sinds lange tijd weer eens ruim toe.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van Van der Sande Makelaars (partner in Dynamis).

Woningzoekers hebben weer meer te kiezen in Breda en omgeving.

Sinds de start van de intelligente lockdown worden in Breda meer woningen te koop gezet dan in 2019. Opvallend, gezien het aantal aanmeldingen in de eerste maanden van 2020 nog lager lag dan vorig jaar. Veel woningeigenaren zien dit als het juiste moment om te verkopen, om eventuele prijsdalingen en een slechtere verkoopbaarheid voor te zijn. Door de extra aanmeldingen is het aanbod met maar liefst een zesde toegenomen ten opzichte van het historische laagtepunt drie maanden eerder.

Hoogste aantal verkopen sinds 2016.

Doordat meer woningen te koop zijn gezet, hebben meer woningzoekers dit kwartaal tot aankoop kunnen overgaan. Deze zoekers laten zich niet afschrikken door de toegenomen onzekerheid op de markt, maar zien dit juist als motivatie om zo snel mogelijk te kopen. In totaal werden dit kwartaal ruim 800 woningen verkocht, dit zijn maar liefst 130 verkopen meer dan een jaar geleden.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van Van der Sande Makelaars (partner in Dynamis). Klik hieronder voor de volledige rapportage.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie