Na de bezichtiging direct de verkoopakte ondertekend.

Geschreven door Jan-Joost van Dijk RM/RT op 11 september 2020

Ze zijn professioneel en eerlijk over de te verwachten verkoopopbrengst

Hilco Kant en zijn vriendin hadden geen concrete plannen om te verhuizen. Totdat hun droomhuis in Teteringen te koop kwam. Ineens moesten ze heel snel schakelen; er waren namelijk meer kapers op de kust. Dankzij hun snelle actie én die van Van der Sande Makelaars lukte het om de felbegeerde woning in handen te krijgen.

De weg die Hilco bewandelde om zijn droomhuis te bemachtigen, was niet de meest gebruikelijke. ,,Ik zag op Funda dat er een hele leuke woning te koop stond in Teteringen. Precies wat we graag wilden,” vertelt Hilco. ,,Maar ja, toen bleek dat er al twintig bezichtigingen gepland stonden en er nog maar één bezichtigingsmogelijkheid voor ons was. Uitgerekend dat moment konden wij niet. Maar goed, we wilden de woning per se bezichtigen omdat we er gewoon een heel goed gevoel bij hadden. Er was ons dus alles aan gelegen om in contact te komen met de makelaar. Die bleken we niet alleen al te kennen, we hadden er bovendien goede ervaringen mee.”

Toch gaan kijken bij het huis in Teteringen.

Het huis stond te koop bij Van der Sande Makelaars, waarbij Jan-Joost als verkopend makelaar optrad. Hilco kende hem nog van de aankoop van zijn huidige woning aan de Maasdijk acht jaar geleden ,,Ik heb een bod uitgebracht zonder de woning van binnen te hebben gezien. Hoewel Jan-Joost de belangen behartigde van de verkopers, adviseerde hij mij om die zaterdag eerst te gaan kijken alvorens de koopakte te tekenen. Het was perfect. We wilden hier altijd al graag wonen. Het is energieneutraal gebouwd, jaren 30 stijl maar dan nieuwbouw en gunstig gelegen want onze dochter hoeft niet naar een andere school. Ter plekke hebben we na de bezichtiging direct de koopakte ondertekend.”

Jan-Joost onze makelaar hielp ons in de spannende tijd.

En zo hadden Hilco en zijn vrouw onverwachts binnen drie dagen een nieuw huis. De hoogste tijd dus om hun oude huis aan de Maasdijk in de verkoop te zetten. Wederom via Van der Sande. En ook dat ging snel. ,,Binnen een maand was het verkocht. Dat was stiekem best spannend. Rationeel gezien hoop je dat het snel verkocht wordt, zeker als je hoort dat andere woningen in de buurt ook snel van de hand gaan. Maar als je net een huis gekocht hebt, is het emotioneel best spannend.”

Tech & touch bij Van der Sande Makelaars in Breda.

Dat Hilco koos voor Van der Sande Makelaars was volgens hem een logische. ,,Zij hebben de grootste naamsbekendheid, zijn professioneel, eerlijk over de te verwachten verkoopopbrengst, betrokken en het contact verloopt heel fijn. En bij de aankoop van onze woning hebben ze in kort tijdsbestek, anderhalve dag, snel en transparant geschakeld. Ze hebben een goede communicatiemix van ‘tech & touch’ zoals ik dat noem. Fijn persoonlijk contact in combinatie met digitale communicatie als sms en WhatsApp.”

Na de bezichtiging direct de verkoopakte ondertekend.
Jan-Joost van Dijk RM/RT
Neem contact op met Jan-Joost

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Huis kopen in Breda? Houd in deze prijsklasse rekening met overbieden

Huis kopen in Breda? Houd in deze prijsklasse rekening met overbieden

Vorige maand publiceerde de NOS een artikel met als titel: ´Overbieden weer normaler in krappe huizenmarkt´. We doken in de cijfers om te zien wat de trend in Breda is. Wat blijkt?...
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
Bekijk overzicht