‘No-nonsense, dat spreekt me aan in Van der Sande’

Een paradijselijk plekje. Zo omschrijft Wilfred Rottier zijn woning en bijna 12.000 vierkanter meter kavel aan het Oudelandstraatje in Breda. “Mijn partner en ik hebben hier dertien jaar met veel plezier gewoond en weten ook: zo’n plek vinden we nooit meer.”

Waarom dan toch verhuizen? Wilfred: “Het werd tijd voor iets anders. We gaan er graag met de camper op uit en zijn soms wel vijf of zes weken weg. Met een terrein van deze omvang trek je dan niet zomaar even de deur achter je dicht. Je moet het nodige voorbereiden. En als je terugkomt is er ook genoeg te doen.”

Boswachter

Het domein werd tot 1986 bewoond door de boswachter en zijn gezin. “Daarna is het verkocht aan de bewoner voor ons”, vertelt Wilfred. “Die heeft het huis, de garage en het gebouw dat we nu gebruiken als recreatieruimte laten bouwen.”

Eind vorig jaar hakten Wilfred en zijn partner de knoop door: het werd tijd voor verkoop. Nu of nooit. Voordat Wilfred de gewenste makelaar selecteerde, deed hij de nodige research. “Ik ben in mijn leven een aantal keren verhuisd en heb wel wat ervaring met makelaars. Van der Sande staat goed aangeschreven en krijgt uitstekende kritieken en beoordelingen. In de beoordelingen steken ze er met kop en schouders bovenuit.”

Juiste keuze

“Ja, we hebben absoluut de juiste keuze gemaakt”, vervolgt Wilfred. “Bij een woning als de onze gaat het ook om het verhaal, maar misschien nog wel meer om de beleving. Hoe verkoop je dat, letterlijk en figuurlijk? Van der Sande heeft dat uitstekend opgepakt. Uitgebreide plattegronden, prachtige foto’s, een mooie videopresentatie… Dat maak je ook wel eens anders mee. Daar betaal je dan ook voor, maar het vergroot wél de verkoopkansen.”

“Van der Sande gaat uiterst professioneel te werk en houdt de regie strak in handen. Onze makelaar was Jan-Joost van Dijk, een ervaren professional die niets aan het toeval overlaat. Degelijk en no-nonsense, ‘zo gaan we het doen’. Daar hou ik van, zo ben ik zelf ook. Een goede klik dus. Jan-Joost schakelt snel, de meeste contacten gingen via WhatsApp, dat heeft-ie volgens mij dag en nacht aanstaan.”

Dertien jaar lockdown

De coronacrisis betekende voor Wilfred een geluk bij een ongeluk: de vraag naar woningen in het buitengebied nam fors toe. “In de stad kun je weinig als alles dicht zit. Ik zeg wel eens dat wij hier al dertien jaar in een soort lockdown zitten, met volledige rust en ruimte midden in de prachtige natuur. Gelegen aan de bosrand en het genot van elke dag een vakantiegevoel te hebben.” De verkoop is dan ook snel gegaan: twee geïnteresseerden deden een bod. “Zelf verhuizen we naar Schoonhoven, naar een prachtig penthouse. Zonder tuin.”

‘No-nonsense, dat spreekt me aan in Van der Sande’
Jan-Joost van Dijk
Neem contact op met Jan-Joost

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
Bekijk overzicht