Ons droomhuis binnen een maand gevonden.

Geschreven door Jan-Joost van Dijk RM/RT op 17 december 2020

‘We wisten meteen: dit is het’

Een jaren 30 woning met karakter in Breda. Dat is waar Myrthe van Santen en haar vriend Thijs van den Wijngaard naar op zoek zijn. Nadat ze steeds meer verhalen horen over huizen die razendsnel zijn verkocht en vraagprijzen die ruimschoots worden overboden, besluiten ze een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Myrthe: “Bij Van der Sande Makelaars hadden we meteen een goed gevoel.”

Een eerste huis kopen is behoorlijk spannend. Myrthe van Santen en haar vriend Thijs van den Wijngaard besluiten toch de stap te wagen. Myrthe: “Ik woonde tot voor kort in Amersfoort, Thijs woonde al gehuurd in Breda.” Na een eerste oriëntatie besluiten ze dat ze een aankoopmakelaar in de arm willen nemen. “Ik heb verschillende makelaarskantoren gebeld, om informatie in te winnen”, vertelt Myrthe. “Ik kreeg iedere keer een standaard riedeltje te horen, over mailinglijsten en de kosten.” Maar dan krijgt ze de aankoopconsulent en verkopendmakelaar van Van der Sande Makelaars aan de lijn. “Jan-Joost zei meteen ‘wij zijn niet de goedkoopste, maar hanteren wel no cure no pay’. Een huis kopen was voor ons zo’n spannend proces, wij waardeerden die eerlijkheid en dat stukje zekerheid.”

Met elkaar sparren

Myrthe en Thijs gaan op gesprek bij de aankoopconsulent en zijn collega en woningmakelaar Jan-Joost van Dijk. “Wij hadden al een beeld in ons hoofd van onze droomwoning, zij vroegen waarom we in bepaalde wijken zochten en waarom we voor een bepaald bedrag kozen. Door de kritische vragen waren we echt met elkaar aan het sparren. We kregen volop hulp. Toen we het kantoor uitliepen zeiden Thijs en ik tegen elkaar: ‘het lijkt net of we zojuist therapie hebben gehad’.”

‘Dit is het’

Jan-Joost zet de twee aan het denken, waardoor ze het zoekgebied voor hun droomwoning verleggen. Ze bekijken meerdere huizen, maar iedere keer is er wel iets waar ze op afknappen. Myrthe: “We kregen daardoor wel scherper voor ogen kregen wat we wilden.” Als ze een bezichtiging hebben bij een huis aan de Zeistraat, horen ze dat de Sikkelstraat nummer 37 vrijkomt. Thijs en Myrthe besluiten direct even naar de Sikkelstraat te lopen, een straat die hoog op het wensenlijstje staat. “De eigenaren stonden net aan de buren te vertellen dat ze het huis in de verkoop hadden gezet. De buurvrouw zei gekscherend; daar heb je de eerste geïnteresseerden al. Dat was dus echt zo, haha. We raakten met de eigenaar aan de praat en hij liet ons al een deel van het huis zien. We wisten meteen: dit is het.”

Touwtjes uit handen geven

Van der Sande Makelaars weet te regelen dat Myrthe en Thijs het huis kunnen bezichtigen op de dag dat er foto’s voor Funda worden gemaakt. “Jan-Joost ging met ons mee. Terwijl wij alweer buiten stonden, heeft hij nog een kritische ronde gemaakt.” Normaal gesproken vinden ze het allebei lastig om de touwtjes uit handen te geven. “Maar nu wisten we; dit moeten we aan Jan-Joost overlaten. Hij adviseerde ons een brief aan de verkoper te schrijven en heeft ons droomhuis uiteindelijk kunnen kopen. Jan-Joost ging deskundig en rationeel te werk. Dat hadden wij zelf op dat moment niet gekund, we waren zo verliefd op het huis. En ik moet toegeven: we hadden een beetje geluk, de eigenaren gunden het ons.”

Binnen een maand hebben Myrthe en Thijs hun droomwoning gevonden. “Uiteindelijk is het heel snel gegaan. Vooral vanwege het dagelijkse contact dat we hadden via een WhatsApp-groep. We bespraken ieder huis tot in detail en Van der Sande wist er iedere keer voor te zorgen dat we de rust bewaarden. We zijn heel tevreden.” In maart krijgen Myrthe en Thijs de sleutel. “We zijn nu al lekker aan het fantaseren over de inrichting.”

Ons droomhuis binnen een maand gevonden.
Jan-Joost van Dijk RM/RT
Neem contact op met Jan-Joost

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
Bekijk overzicht