Slechts 1 op de 10 woningen aangeboden onder de 2,5 ton in Breda.

Slechts 1 op de 10 woningen aangeboden onder de 2,5 ton in Breda.

Geschreven door Pieter Ahsman RM/RT op 23 april 2020

De betaalbare woningen drogen steeds verder op in Breda. In het eerste kwartaal van 2020 kunnen modale huishoudens slechts kiezen uit één van elke tien aangeboden woningen. Het gevolg is dat de marktdruk in dit goedkopere woningsegment zeer hoog is.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2020 van Van der Sande Makelaars (partner in Dynamis). Klik hieronder voor de volledige rapportage.

Vierkante meter woonruimte € 275 duurder in een jaar.

De oorzaak voor het gebrek aan betaalbaar aanbod ligt deels in de enorme prijsstijgingen in de gemeente Breda. Door stijgende prijzen verschuift veel aanbod naar hogere prijsklassen. In het afgelopen jaar zijn woningen maar liefst 10% duurder geworden, dit correspondeert met een toename van € 275 per vierkante meter. Met een meterprijs van € 3.175 blijft Breda de duurste stad buiten de Randstad.

Verkopen in regio Breda blijven op peil.

Normaliter worden de eerste maanden van een jaar gekenmerkt door een terugval van de verkoopcijfers, maar niet in het eerste kwartaal van 2020. Met bijna 700 transacties in Breda is een vergelijkbaar aantal woningen verkocht als in de laatste drie maanden van het voorgaande jaar. Woningzoekers hebben zich niet laten afschrikken door het coronavirus.

Wil jij hierover van gedachten wisselen of heb je nog vragen? Onze Pieter Ahsman staat je graag te woord!

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie