Snelle overdracht en strakke afspraken!

Korte lijntjes en afspraken nakomen. Dat vindt Niek Lobé in het dagelijks leven belangrijk. Toen hij zijn appartement in de wijk Haagse Beemden in Breda wilde verkopen zocht hij een makelaar die ook op deze manier werkt. Hij kwam uit bij Van der Sande Makelaars. “Het liep supersoepel.”

Een mooi driekamerappartement aan de Bergdreef, Niek Lobé heeft er jaren van genoten. Toch besloot hij het in december te koop te zetten. “De reden was heel simpel. Ik wilde gaan samenwonen met mijn vriendin. Zij heeft een mooi huis aan de singel, we vonden het zonde om dit appartement nog aan te houden.” Eerder raakte hij toevallig met woningmakelaar Jan-Joost van Dijk in gesprek over woningbouw in Breda. “Dat was destijds een fijn gesprek. Ik heb hem altijd onthouden, voor als ik ooit een makelaar nodig zou hebben. Daarnaast hebben vrienden van mij onlangs een huis verkocht via Van der Sande Makelaars. Zij prezen de manier van werken. Ik heb daarom niet lang na hoeven denken over welke makelaar ik zou inschakelen.”

Snel schakelen

Op een zondagavond in december stuurt Niek een bericht naar Van der Sande Makelaars. “Ik kreeg heel snel een reactie, ook al was het een drukke tijd. Fijn, ik wilde namelijk snel schakelen en mijn woning voor een goede prijs verkopen.” Jan-Joost kwam samen met collega Laura Elst (woningconsulent) een kijkje nemen in het appartement. “Vervolgens werd alles geregeld. Ook administratief. Via move.nl kon ik precies zien wat ik moest doen. Het liep allemaal supersoepel.” Niek waardeert vooral dat Van der Sande punctueel is. “Ik ben van ‘afspraak is afspraak’, Jan-Joost en Laura zijn dat ook. Zij zijn alle beloftes nagekomen.”

Inclusief meubels verkocht

Al snel nadat het appartement op Funda staat, worden de eerste bezichtigingen ingepland. “Ik wilde graag dat mijn interieur onderdeel van de deal zou zijn. Er kwam al snel iemand die ook wel oren naar mijn meubels had.” Net voor de kerst komt de woning van Niek online, halverwege januari is er al een mondelinge overeenkomst. “Eind januari hebben we getekend.”

Tussentijdse updates

Niek raadt Van der Sande zeker aan. “Ik vind een proactieve houding heel belangrijk. Ik heb een drukke baan, dan wil ik niet iemand de hele tijd achter de broek aanzitten. Bij Van der Sande zijn de lijntjes kort, de bereikbaarheid is altijd goed en ze houden je op de hoogte met tussentijdse updates.”

Op 2 maart was de sleuteloverdracht. “Heel prettig dat dat al zo snel is. Een van mijn voorwaarden was namelijk een snelle overdracht. Dat voorkomt dubbele kosten voor een leegstaand appartement.”

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Huis kopen in Breda? Houd in deze prijsklasse rekening met overbieden

Huis kopen in Breda? Houd in deze prijsklasse rekening met overbieden

Vorige maand publiceerde de NOS een artikel met als titel: ´Overbieden weer normaler in krappe huizenmarkt´. We doken in de cijfers om te zien wat de trend in Breda is. Wat blijkt?...
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
Bekijk overzicht