Grote kantoorgebruikers zetten zoekvraag in de ijskast in Breda

Geschreven door Peter-Paul Verhoeven MRICS/RT op 2 maart 2021

Door de coronacrisis stagneert de kantorenmarkt van Breda in 2020. Met name de grotere kantoorgebruikers stellen hun verhuisbeslissing uit, in afwachting van een eventuele veranderende ruimtebehoefte in de toekomst.

Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2021 van Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars (partner in Dynamis).

Afzwakkende vraag naar grotere kantoorvloeren

In 2020 heeft het opnamevolume op de Bredase kantorenmarkt het laagste punt sinds 2015 bereikt. In totaal is 26.700 m² kantooroppervlakte in gebruik genomen, dit is ruim 4.000 m² minder dan een jaar eerder. Vooral onder grote gebruikers nam de dynamiek af, het aantal verhuurde kantoren van meer dan 500 m² is in 2020 gehalveerd ten opzichte van 2019.

Huurprijzen lopen sterk uiteen in Breda

Op de kantorenmarkt van Breda bestaat een duidelijke tweedeling in de prijsniveaus. Door de grote vraag naar kleinschalige, hoogwaardige kantoorruimte wordt in dit segment een hoog prijsniveau gerealiseerd. Op de minder populaire vestigingslocaties blijven de huurprijzen duidelijk achter.

Klik op de afbeelding hieronder voor de volledige rapportage.

Grote kantoorgebruikers zetten zoekvraag in de ijskast in Breda
Peter-Paul Verhoeven MRICS/RT
Neem contact op met Peter-Paul

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Sprekende Cijfers Q1 2024: Huizenprijs in Breda op hoogste punt ooit

Sprekende Cijfers Q1 2024: Huizenprijs in Breda op hoogste punt ooit

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Breda is in het eerste kwartaal van 2024 gestegen naar 483.000 euro. Nooit eerder lag deze prijs zo hoog. De stijging wordt veroorzaakt door...
Woningaanbod monitor 3 maart

Woningaanbod monitor 3 maart

In samenwerking met onze partner Dynamis Research & Consultancy publiceren wij tweewekelijks, de aanbodmonitor voor bestaande woningen in 
Bekijk overzicht