Breda is begin 2019 de duurste stad buiten de Randstad.

Geschreven door Pieter Ahsman RM/RT op 25 april 2019

Als gevolg van de doorzettende prijsstijging, is Breda in het eerste kwartaal van 2019 de duurste stad buiten de Randstad.

Kopers betaalden in het afgelopen kwartaal maar liefst € 2.900 voor een vierkante meter woonruimte. Met het huidige prijsniveau streeft Breda de gemeente ’s-Hertogenbosch voorbij, in deze gemeente werd in 2018 nog de hoogste meterprijs betaald. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2019 van Van der Sande Makelaars (partner in Dynamis).

Bekijk hier de 'Sprekende Cijfers Woningmarkten Breda Q1 2019'

Verkoopdaling op de woningmarkt van Breda

De woningmarkt van Breda kent een aanzienlijke terugval in de verkopen in het eerste kwartaal van 2019. Ruim een tiende minder woningen zijn van eigenaar gewisseld vergeleken met een jaar geleden, daarmee is het laagste verkoopniveau sinds het derde kwartaal van 2015 gerealiseerd. De verkoopafname is het sterkst onder appartementen, maar liefst een kwart minder woningen zijn in dit segment verkocht.

Woningaanbod daalt met 2.000 woningen sinds 2012

In de gehele Bredase woningmarkt stabiliseert het beschikbare woningaanbod. Het huidige aantal te koop staande woningen komt overeen met het gemiddelde gedurende 2018, daarmee lijkt het laagste punt bereikt te zijn. Dit laagtepunt is bereikt na meerdere jaren van aanboddalingen. Ten opzichte van het hoogtepunt in het derde kwartaal van 2012 worden er in 2019 maar liefst 2.000 woningen minder te koop aangeboden. De stabilisatie van het aanbod kan echter niet verhinderen dat de marktdruk aanhoudend hoog blijft.

Breda is begin 2019 de duurste stad buiten de Randstad.
Pieter Ahsman RM/RT
Neem contact op met Pieter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Sprekende Cijfers Q1 2024: Huizenprijs in Breda op hoogste punt ooit

Sprekende Cijfers Q1 2024: Huizenprijs in Breda op hoogste punt ooit

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Breda is in het eerste kwartaal van 2024 gestegen naar 483.000 euro. Nooit eerder lag deze prijs zo hoog. De stijging wordt veroorzaakt door...
Woningaanbod monitor 3 maart

Woningaanbod monitor 3 maart

In samenwerking met onze partner Dynamis Research & Consultancy publiceren wij tweewekelijks, de aanbodmonitor voor bestaande woningen in 
Bekijk overzicht