‘We belden voor een bezichtiging, een kwartier later waren we al aan het kijken’

Ze kunnen het haast nog niet geloven. Binnen drie weken zijn Frank van de Corput en Lindy de Bruijn een huis rijker en nog op hun droomplek ook. En dat terwijl ze helemaal niet op zoek waren naar een nieuwe woning.

“Jarenlang hebben we anti-kraak gewoond in een oude boerderij bij het Mastbos,” vertelt Frank. “Dat was een heerlijke plek. Mijn doel was dan ook om ooit terug te gaan naar dit stukje Breda.” Een mooi idee, alleen was een woning bij het Mastbos financieel niet haalbaar voor het stel. Tot ze op een dag met hun hond langs een woning aan de Dr. Batenburglaan liepen en een klein postertje op het raam zagen met ‘Te koop’. “We hebben meteen gebeld, want deze plek is voor ons de ideale locatie, eentje waarvan we al jaren droomden. Het is niet alleen de plek; de woning heeft ook een hele diepe tuin en een grote garage. We zagen meteen de creatieve mogelijkheden om hier iets moois van te maken. Het was nu of nooit.”

Serieus genomen.

De bijna honderd jaar oude woning stond nog niet officieel te koop. Wel stond de eigenaar op het punt om makelaar JanJoost van Dijk de opdracht te geven de woning in de verkoop te zetten. Na het eerste belletje met de eigenaar ging het razendsnel. “We belden Jan-Joost op een zaterdagmiddag met de vraag of we konden kijken. Hij woont toevallig in de buurt en zo stonden we nog geen kwartier later al bij de woning.”
“De snelheid waarmee een bezichtiging mogelijk was en waarop onze vragen werden beantwoord, gaf ons echt het idee dat we als potentiële kopers serieus werden genomen. Hoewel we slecht waren voorbereid, hadden we wel een goed gevoel bij de woning. We zagen de mogelijkheden die het huis biedt. Jan-Joost heeft professioneel en vriendelijk onze vragen beantwoord en kwam daarbij betrouwbaar over. Het was een prettig eerste contact.”

Bijkomen van de schrik.

Om even van alle indrukken te bekomen, wilden Frank en Lindy er nog even een nachtje over slapen voordat ze een bod deden. ,,Op de parkeerplaats van de AH hebben we een bod gedaan. Binnen vijf minuten was er een tegenbod dat we hebben geaccepteerd. En drie weken na het allereerste telefoontje hebben we onze handtekening onder het koopcontract gezet.”

Het duurt nog even voordat Frank en Lindy daadwerkelijk gaan verhuizen. “We moeten eerst ons eigen huis nog verkopen en gaan onze nieuwe woning helemaal verbouwen. We laten het helemaal strippen want het is erg gedateerd. We maken het moderner, ruimer en energiezuiniger. We hopen er in de loop van 2019 in te kunnen trekken.”

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Huis kopen in Breda? Houd in deze prijsklasse rekening met overbieden

Huis kopen in Breda? Houd in deze prijsklasse rekening met overbieden

Vorige maand publiceerde de NOS een artikel met als titel: ´Overbieden weer normaler in krappe huizenmarkt´. We doken in de cijfers om te zien wat de trend in Breda is. Wat blijkt?...
10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

Budget en financiering:
Bekijk overzicht