Woningaanbod bereikt dieptepunt in Breda

Geschreven door Pieter Ahsman RM/RT op 20 december 2011

Van der Sande Makelaars:

Begin 2020 kunnen woningzoekers in Breda nog maar kiezen uit slechts 480 woningen, nooit eerder was dit aantal zo laag. Van deze aangeboden woningen is een groot deel niet eens bereikbaar voor de meeste woningzoekers, bijna de helft van het aanbod kost meer dan een half miljoen euro.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2019 van Van der Sande Makelaars (partner in Dynamis).

Twee derde van het aanbod niet bereikbaar voor meeste woningzoekers

In de laatste drie maanden van 2019 is het aanbod met maar liefst 200 woningen afgenomen, waardoor het aantal keuzemogelijkheden voor woningzoekers zeer beperkt is geworden. Van de aangeboden woningen heeft minder dan 1 op de 3 een vraagprijs onder de € 350.000. Veel woningzoekers kunnen dit niet financieren, waardoor het merendeel van het aanbod voor hen niet bereikbaar is.

Kopers betalen door schaarste € 60.000 meer dan twee jaar geleden

In 2019 zijn woningen maar liefst 10% meer waard geworden in Breda, de gemeente hoort hierdoor bij de sterkste stijgers onder grote Nederlandse steden. Kopers betalen inmiddels gemiddeld € 343.000 voor hun woning, dit is maar liefst € 60.000 meer dan twee jaar geleden. Belangrijke aanjager van deze prijsstijging is de grote vraag naar koopwoningen, momenteel concurreren op Funda ruim 12.500 zoekers om de schaarse woningen in Breda.

Woningaanbod bereikt dieptepunt in Breda
Woningaanbod bereikt dieptepunt in Breda
Pieter Ahsman RM/RT
Neem contact op met Pieter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Woningaanbod monitor 30 augustus

Woningaanbod monitor 30 augustus

In samenwerking met onze partner Dynamis Research & Consultancy publiceren wij tweewekelijks, de aanbodmonitor voor bestaande woningen in  
Aanzienlijk prijsverschil tussen de woningtypen - Sprekende cijfers Q1 2023

Aanzienlijk prijsverschil tussen de woningtypen - Sprekende cijfers Q1 2023

Breda, 11 april 2023 Tussen de woningtypen bestaat een aanzienlijk prijsverschil. Kopers betaalden gemiddeld € 3.920 per m² voor...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie