Woningaanbod monitor 14 februari

Geschreven door Pieter Ahsman RM/RT op 14 februari 2024

In samenwerking met onze partner Dynamis Research & Consultancy publiceren wij tweewekelijks, de aanbodmonitor voor bestaande woningen in Breda, en Etten-Leur. De monitor geeft het aanbod weer uitgesplitst naar vraagprijs per m2, woningtype, woonoppervlakte en vraagprijs.

Nieuwe Aanmeldingen:

In de afgelopen twee weken zijn er in Breda 64 nieuwe woningen aangemeld, terwijl dit aantal in Etten-Leur 15 bedroeg. Dit toont aan dat Breda een actievere markt heeft wat betreft nieuwe aanbiedingen.

Prijsontwikkeling:

De prijs per vierkante meter is een essentiële indicator voor de waarde van onroerend goed in een regio. In Breda is de prijs per m² vastgesteld op € 4.362,--, terwijl deze in Etten-Leur aanzienlijk lager ligt op € 3.214,--. Dit verschil kan worden toegeschreven aan vele factoren, waaronder locatievoordeel, voorzieningen en de algemene vraag en aanbod.

Huidig Aanbod:

Qua beschikbaarheid staan er momenteel in Breda 331 woningen te koop, tegenover 43 in Etten-Leur. Dit ruimere aanbod in Breda kan zowel kansen als uitdagingen bieden voor potentiële kopers.

Type Woningen:

Een interessant onderscheid tussen de twee steden is het type woningen dat te koop staat. In Breda zijn appartementen het meest voorkomende type woning op de markt. In contrast daarmee domineren in Etten-Leur de vrijstaande en tussenwoningen het aanbod.

Mocht je naar aanleiding van deze cijfers een vraag hebben stel deze dan gerust aan onze makelaar Pieter Ahsman!

Woningaanbod monitor 14 februari
Pieter Ahsman RM/RT
Neem contact op met Pieter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Woningaanbod monitor 3 maart

Woningaanbod monitor 3 maart

In samenwerking met onze partner Dynamis Research & Consultancy publiceren wij tweewekelijks, de aanbodmonitor voor bestaande woningen in 
Woningmarkt Update: Breda & Etten-Leur Q4 2023

Woningmarkt Update: Breda & Etten-Leur Q4 2023

In het laatste kwartaal van 2023 ervaarden Breda en Etten-Leur opmerkelijke veranderingen op de woningmarkt. Deze veranderingen varieerden van een toename in de verkoop van woningen in...
Bekijk overzicht