Woningaanbod monitor 28 september

Geschreven door Pieter Ahsman RM/RT op 28 september 2023

In samenwerking met onze partner Dynamis Research & Consultancy publiceren wij tweewekelijks, de aanbodmonitor voor bestaande woningen in Breda, en Etten-Leur. De monitor geeft het aanbod weer uitgesplitst naar vraagprijs per m2, woningtype, woonoppervlakte en vraagprijs.

Nieuwe Aanmeldingen:

In de afgelopen twee weken zijn er in Breda 103 nieuwe woningen aangemeld, terwijl dit aantal in Etten-Leur 17 bedroeg. Dit toont aan dat Breda een actievere markt heeft wat betreft nieuwe aanbiedingen.

Prijsontwikkeling:

De prijs per vierkante meter is een essentiële indicator voor de waarde van onroerend goed in een regio. In Breda is de prijs per m² vastgesteld op € 4.068, terwijl deze in Etten-Leur aanzienlijk lager ligt op € 3.022. Dit verschil kan worden toegeschreven aan vele factoren, waaronder locatievoordeel, voorzieningen en de algemene vraag en aanbod.

Huidig Aanbod:

Qua beschikbaarheid staan er momenteel in Breda 431 woningen te koop, tegenover 72 in Etten-Leur. Dit ruimere aanbod in Breda kan zowel kansen als uitdagingen bieden voor potentiële kopers.

Type Woningen:

Een interessant onderscheid tussen de twee steden is het type woningen dat te koop staat. In Breda zijn appartementen het meest voorkomende type woning op de markt. In contrast daarmee domineren in Etten-Leur de vrijstaande en tussenwoningen het aanbod.

Mocht je naar aanleiding van deze cijfers een vraag hebben stel deze dan gerust aan onze makelaar Pieter Ahsman!

Woningaanbod monitor 28 september
Pieter Ahsman RM/RT
Neem contact op met Pieter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Sprekende Cijfers Q1 2024: Huizenprijs in Breda op hoogste punt ooit

Sprekende Cijfers Q1 2024: Huizenprijs in Breda op hoogste punt ooit

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Breda is in het eerste kwartaal van 2024 gestegen naar 483.000 euro. Nooit eerder lag deze prijs zo hoog. De stijging wordt veroorzaakt door...
Woningaanbod monitor 3 maart

Woningaanbod monitor 3 maart

In samenwerking met onze partner Dynamis Research & Consultancy publiceren wij tweewekelijks, de aanbodmonitor voor bestaande woningen in 
Bekijk overzicht