Woningmarkt van Breda in trek bij Rotterdammers

Geschreven door Pieter Ahsman op 23 januari 2019

Het beschikbare woningaanbod in Breda is in het vierde kwartaal van 2018 afgenomen.

Door het tekort aan beschikbare koopwoningen neemt het aantal verkopen af in deze gemeente. Rotterdamse huishoudens weten de woningmarkt van Breda steeds beter te vinden in 2018. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2018 van Van der Sande Makelaars (partner in Dynamis).

Verkopen worden geremd door aanbodtekorten

In het laatste kwartaal van 2018 wisselen er vergeleken met een jaar eerder een tiende minder woningen van eigenaar. Deze dalende trend wordt veroorzaakt door het gebrek aan beschikbaar aanbod. Huishoudens uit Rotterdam laten zich niet weerhouden door dit aanbodtekort. In 2018 is het aandeel Rotterdamse huishoudens dat zich in Breda vestigt verdubbeld vergeleken met het voorgaande jaar.

Toekomstige prijsstijgingen verwacht in Breda

De prijzen per vierkante meter hebben zich gedurende 2018 gematigd ontwikkeld. Doordat er meerdere nieuwbouwprojecten in de pijplijn zitten zullen de prijzen in Breda naar verwachting een opwaarts beeld gaan vertonen in 2019. Het huidige gestabiliseerde Bredase prijsniveau van € 2.750 per vierkante meter zal komend jaar ruimschoots overtroffen worden.

Bekijk hier alle regio rapportages Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2018

Woningmarkt van Breda in trek bij Rotterdammers
Pieter Ahsman
Neem contact op met Pieter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Sprekende Cijfers Q1 2024: Huizenprijs in Breda op hoogste punt ooit

Sprekende Cijfers Q1 2024: Huizenprijs in Breda op hoogste punt ooit

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Breda is in het eerste kwartaal van 2024 gestegen naar 483.000 euro. Nooit eerder lag deze prijs zo hoog. De stijging wordt veroorzaakt door...
Woningaanbod monitor 3 maart

Woningaanbod monitor 3 maart

In samenwerking met onze partner Dynamis Research & Consultancy publiceren wij tweewekelijks, de aanbodmonitor voor bestaande woningen in 
Bekijk overzicht