Woningprijzen in Breda € 37.000 hoger dan in 2008

Geschreven door Pieter Ahsman RM/RT op 24 oktober 2018

In twee jaar tijd is het aantal aangeboden woningen gehalveerd in Breda. Als gevolg van de constante aanboddaling, neemt de woningschaarste toe. Het gebrek aan geschikt aanbod leidt tot prijsstijgingen in deze Brabantse gemeente. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2018 van Van der Sande Makelaars (partner in Dynamis).

Beperkt aanbod beïnvloedt het aantal verkopen
Het beschikbare woningaanbod heeft in Breda in het derde kwartaal een historisch laag niveau bereikt. Het aanbod was op het hoogtepunt in het derde kwartaal van 2012 zes keer groter dan het huidige aanbod. Doordat het resterende aanbod niet volledig aansluit op de wensen van woningzoekers is het aantal verkopen in de bestaande bouw met bijna een kwart afgenomen ten opzichte van een jaar geleden. De totale verkoopcijfers blijven echter van een constant hoog niveau door het toenemende aantal verkopen van nieuwbouwwoningen. In 2018 betreft namelijk 13% van de verkopen een nieuwe woning, in 2017 lag dit aandeel op slechts 4%.

Prijsstijgingen zetten Breda op derde plek in Noord-Brabant
De bestaande woningeigenaren op woningmarkt in Breda profiteren van de forse prijsstijgingen. Een gemiddelde woning is in het afgelopen kwartaal bijna € 37.000 meer waard dan op het hoogtepunt in 2008.. Per vierkante meter betaalde de woningkoper in het afgelopen kwartaal ruim € 2.750. In slechts twee andere Brabantse gemeenten ligt deze meterprijs hoger, in Oisterwijk (€ 2.850) en ’s-Hertogenbosch (€ 2.775) betalen kopers meer voor een vierkante meter woonruimte.

Download de rapportage

Woningprijzen in Breda € 37.000 hoger dan in 2008
Pieter Ahsman RM/RT
Neem contact op met Pieter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Woningaanbod monitor 30 augustus

Woningaanbod monitor 30 augustus

In samenwerking met onze partner Dynamis Research & Consultancy publiceren wij tweewekelijks, de aanbodmonitor voor bestaande woningen in  
Aanzienlijk prijsverschil tussen de woningtypen - Sprekende cijfers Q1 2023

Aanzienlijk prijsverschil tussen de woningtypen - Sprekende cijfers Q1 2023

Breda, 11 april 2023 Tussen de woningtypen bestaat een aanzienlijk prijsverschil. Kopers betaalden gemiddeld € 3.920 per m² voor...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie