Zin om verliefd te worden? Ontmoet deze prachtige erfgoedparel in Breda!

Geschreven door Pieter Ahsman RM/RT op 5 maart 2024

Soms zijn er van die verborgen pareltjes in een stad die voor sommigen nog onontdekt zijn. Het monumentale pand aan de Meerten Verhoffstraat 5, trots staand in het bruisende centrum van Breda, slechts een steenworp verwijderd van het station, is daar een prachtig voorbeeld van.

Het moet in de jaren '80 zijn geweest dat ik, als voormalig klasgenoot van een van de bewoners van dit bijzondere huis, mooie herinneringen heb mogen maken in deze heerlijke woning. Hoewel de term 'klassenfeest' niet vaak meer gehoord wordt, zijn het juist die feestjes in dit huis waar ik de meest dierbare herinneringen aan koester. Je kunt je voorstellen dat we het als klas allemaal prachtig vonden om hier ons klassenfeest te mogen houden.

Bijna 60 jaar lang heeft de familie in deze prachtige woning gewoond. Maar wie heeft het pand eigenlijk laten bouwen en waarom juist op die locatie? De eerste eigenaar was de Duitser Godfried Joseph Johlman. Hij liet het pand aan de toenmalige Frederikstraat in 1880 bouwen. Johlman, van beroep tafelhouder, vendumeester (veilingmeester) en logementhouder, koos deze locatie vanwege de ideale ligging, op een steenworp afstand van het park Valkenberg (sinds 1812) en vlak bij het station (sinds 1855).

Ruim 30 jaar later, in 2018, kreeg ik als makelaar voor het eerst de opdracht om dit magnifieke huis te verkopen. Bij mijn hernieuwde kennismaking met het karakteristieke pand was het meteen duidelijk dat renovaties en moderniseringen nodig waren. Met liefde en toewijding hebben de huidige eigenaren deze uitdaging aangenomen, en de woning is getransformeerd tot een hedendaagse oase van comfort en stijl, met behoud van de oorspronkelijke allure die het zo bijzonder maakt.

Na een periode van genot en warmte in deze historische villa hebben de huidige eigenaren nieuwe toekomstplannen gesmeed en mij het vertrouwen gegeven om deze woning op de markt te brengen.

Deze week hebben we vol trots de woning gepresenteerd op Funda. De reacties uit de markt zijn hartverwarmend. De meeste Bredanaars kennen deze plek maar al te goed; velen hebben voor de poort gestaan, verlekkerd kijkend naar deze statige villa, zich afvragend welke verhalen erachter schuilen. Als makelaar is het voor mij een waar genoegen om potentiële kopers rond te leiden door deze unieke woning. De geschiedenis, de charme, de ligging - alles komt samen om een onvergetelijke ervaring te creëren voor iedereen die deze woning betreedt.

Meerten Verhoffstraat 5 is niet zomaar een huis; het is een erfgoedparel die wacht om opnieuw ontdekt en omarmd te worden door een nieuwe generatie gelukkige bewoners. Dus kom langs, laat je betoveren en maak deel uit van de volgende spannende hoofdstukken van dit iconische huis in het hart van het mooie Breda!

Zin om verliefd te worden? Ontmoet deze prachtige erfgoedparel in Breda!
Pieter Ahsman RM/RT
Neem contact op met Pieter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Aankoopmakelaar, juist nu heel erg belangrijk!

Aankoopmakelaar, juist nu heel erg belangrijk!

(U heeft vast wel gemerkt of gehoord dat) De woningmarkt is in...
Bekijk overzicht