Huizenprijs Breda in jaar tijd met 12 procent gestegen

Geschreven door Pieter Ahsman RM/RT op 7 juni 2024

De prijs van een koopwoning in Breda lag in april van dit jaar 12 procent hoger dan in april 2023. Dit blijkt uit cijfers van het NVM, opgesteld door Dynamis in opdracht van Van der Sande Makelaars. Bekijk hier het rapport.

De prijsstijging is fors hoger dan het landelijk gemiddelde. Volgens het CBS steeg de gemiddelde prijs van koopwoningen in april landelijk gezien met 7,5 procent.

Vooral appartementen fors duurder
Tijdens de eerste maanden van 2024 is de prijs voor een appartement in Breda fors gestegen. Gemiddeld lag de prijs in april 14 procent hoger dan in april 2023. Dit is iets lager dan de prijsstijging in maart. In die maand lag de verkoopprijs van appartementen 17 procent hoger dan een jaar eerder.

Op woningen tot zes ton wordt het vaakst overboden. Appartementen bevinden zich veelal binnen deze prijsklasse.

Prijsstijging woonhuizen vlakt iets af
De verkoopprijs voor een woonhuis lag in april 11 procent hoger dan een jaar eerder. Dit is lager dan de maanden ervoor. In februari (16 procent) en maart (13 procent) was de prijsstijging ten opzichte van een jaar eerder groter.

De gemiddelde verkoopprijs in Breda steeg in die periode naar 483.000 euro. Een record.

Updates over de huizenmarkt in Breda

Vond je dit een interessant artikel? Ben je benieuwd hoe de huizenprijs zich ontwikkelt? Meld je dan hier aan voor onze updates en mis niets over de huizenmarkt in Breda.

Huizenprijs Breda in jaar tijd met 12 procent gestegen
Pieter Ahsman RM/RT
Neem contact op met Pieter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Veel woningen voor de markt uit verkocht? Zo zit het echt

Veel woningen voor de markt uit verkocht? Zo zit het echt

De volgende uitspraak heb je de afgelopen maanden op een verjaardag vast eens iemand horen doen: 'Als een woning op Funda komt, ben je eigenlijk al te laat'. Woningen worden vaak...
De 5 alternatieven voor het Ginneken

De 5 alternatieven voor het Ginneken

Breda kent veel mooie wijken en buurten om te wonen. De wijk Ginneken, in het zuiden van Breda, is misschien wel de meest gewilde wijk van de stad. Een centrale locatie, veel...
Bekijk overzicht