BLOG | Kies altijd voor een NVM Makelaar

Geschreven door Laura Elst op 15 februari 2021

Sinds 2001 is de beëdiging en titelbescherming van makelaars afgeschaft. Sindsdien mag dus iedereen zich makelaar noemen. Hoe onderscheid je dan het kaf van het koren en kies je voor een geschikte makelaar? In dat geval wordt er vaak geadviseerd: kies voor een NVM Makelaar!

Maar wat is dat nou precies…een NVM Makelaar? De meeste makelaarskantoren in Nederland zijn aangesloten bij een brancheorganisatie. Er zijn 3 verschillende brancheorganisaties in Nederland waarvan NVM met ruim 4.400 leden de grootste organisatie is.

NVM staat voor Nederlandse Vereniging voor Makelaars. Er worden hoge eisen gesteld aan alle NVM-leden. Alle leden dienen te voldoen aan hoge kwaliteits- en opleidingseisen. Ook na het behalen van het diploma worden zij verplicht om hun kennis op peil te houden door middel van hercertificerings-examens. Hierdoor ben je altijd zeker van een deskundige makelaar. En niet alleen een deskundige makelaar, maar ook één die naar eer en geweten handelt en de belangen van de klant vooropstelt. Dit is namelijk vastgelegd in de NVM-Erecode en ook hier dient een NVM-makelaar zich aan te houden. Door een NVM-makelaar in te schakelen voor de verkoop of aankoop van een woning, laat je het niet aan zomaar een makelaar over, maar kies je voor kwaliteit.

5 redenen om voor een NVM-makelaar te kiezen:

1. Het NVM woningaanbod;

Wist je dat Funda is opgericht door de NVM? En nog steeds hebben alleen NVM-makelaars de mogelijkheid woningen op Funda te plaatsen met een uitgebreidere woningpresentatie of hogere ranking. Inmiddels weet iedereen dat de zoektocht naar je droomhuis begint bij Funda. Als je kiest voor Van der Sande dan kies je voor een verkoopmakelaar die zorgt voor optimale vindbaarheid van jouw woning.

2. Deskundigheid;

Door het continu op peil houden van kennis, het bijwonen van bijeenkomsten en cursussen (nu even wat meer digitaal), weet je zeker dat je te maken hebt met goed opgeleide makelaars die bovendien kennis van (onroerende) zaken hebben.

3. Betrouwbaarheid;

Een NVM-makelaar handelt altijd naar beste eer en geweten. De richtlijnen zijn zelfs vastgelegd in de erecode van de NVM. Hierdoor kiest u altijd voor een betrouwbare makelaar.

4. Marktkennis;

Onze ervaren medewerkers zijn door continue scholing en jarenlange ervaring goed op de hoogte van de (lokale) markt. Hierdoor kunnen zij effectief bemiddelen bij de verkoop, aankoop, nieuwbouw, verhuur of taxatie van onroerend goed.

5. Zekerheid;

Een NVM-makelaar heeft klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Toch kan het voorkomen dat u niet helemaal tevreden bent en er sprake is van een klacht of een geschil. Het is goed om te weten dat er in dat geval een klachtenprocedure is. Elke NVM-Makelaar heeft ook een beroepsaansprakelijkheid verzekering. Zo kies je dus altijd voor zekerheid.

      Van der Sande Makelaars is sinds de oprichting in 1991 lid van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars en is een vertrouwd gezicht in Breda.

      Onze medewerkers staat klaar om u te helpen met vragen. Neem gerust contact op via info@vandersande.nl of op telefoonnummer 076 - 514 74 53.

      BLOG | Kies altijd voor een NVM Makelaar
      Laura Elst
      Neem contact op met Laura

      Interessant nieuws

      Bekijk overzicht
      Huis kopen in Breda? Houd in deze prijsklasse rekening met overbieden

      Huis kopen in Breda? Houd in deze prijsklasse rekening met overbieden

      Vorige maand publiceerde de NOS een artikel met als titel: ´Overbieden weer normaler in krappe huizenmarkt´. We doken in de cijfers om te zien wat de trend in Breda is. Wat blijkt?...
      10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

      10 tips alvorens met een bezichtiging te starten

      Budget en financiering:
      Bekijk overzicht